Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Gekås bakom nya höghusen på Kristineslätt

Skanskas nya höghusbygge på Kristineslätt är beställt av Gekås. Sammanlagt 126 hyresrätter står färdiga nästa år.

HN berättade i november om Skanskas planer när bygglov beviljats och kommunstyrelsen gett klartecken att sälja marken för 4,3 miljoner kronor. 
Då väntade man fortfarande på godkännande av kommunfullmäktige och det berättades inte vilken typ av lägenheter det handlade om.
Klart var att det skulle byggas tre hus med vardera sex, sju och åtta våningar med källare samt intilliggande lokaler för cykelparkering och avfallshantering. Sammanlagt blir det 126 nya hyresrätter till en kostnad av 170 miljoner kronor.

Bygget är igång sedan ett tag och nu avslöjas att det är på uppdrag av Gekås.
En tredjedel av lägenheterna blir treor och två tredjedelar blir tvåor. Med helkaklade badrum, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och inglasade balkonger som standard.
– Vi är väldigt glada åt att få ta oss an detta spännande bostadsprojekt och förse Falkenberg med nya hyreslägenheter som håller bostadsrättsstandard. De blir ett bra tillskott på Kristineslätt där det nu kommer att finnas alla möjliga boendeformer, säger Anna Källström, distriktschef för Skanska Sverige.

Skanska har sedan tidigare byggt bostadsrättslägenheter, hyreslägenheter, parhus, kedjehus och villor i området. Totalt kommer där att finnas 483 hem när hyreshusen står färdiga i maj, augusti och november 2018.
– Helhetsperspektivet med blandad bebyggelse av högt och lågt med olika bondeformer har väckt intresse. Vi har haft många studiebesök, berättar Fredrik Westergren, kalkyl- och marknadssamordnare på Skanska.

Gekås vd Jan Wallberg ser höghusen på Kristineslätt som en intressant investering för företaget.
– Vi har hållit oss till att bygga i Ullared tidigare men sett att det finns en brist på hyresrätter i regionen. Att jobba med hyreslägenheter med hyresnivåer som är nåbara för den bredare publiken rimmar väldigt bra med vårt varumärke. 
– Kristineslätt är ett jättetrevligt område och vi har anlitat Riksbyggen för att administrera lägenheterna.

Gekås har redan investerat i ett ännu större projekt vid norra infarten till Halmstad i samarbete med fastighetsbolaget Järngrinden. 
För snart två år sedan avslöjades planerna på att bygga tre sextonvåningshus där Slottsmöllans gamla tegelbruk låg. 330 lägenheter och plats för butiker, kaféer och handel byggs nu med inflyttningsstart i början av nästa år.
Har Gekås planer på fler bostadsbyggen?  
– Inget för stunden. Men faller det här väl ut är vi inte främmande för fler projekt, säger Jan Wallberg.

MEST LÄST