Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fyra funktionärer påkörda under Wheels and Wings

En person har fått uppsöka sjukhus med lindriga skador efter helgens arrangemang av Wheels and Wings i Falkenberg där fyra funktionärer blivit påkörda.

– De har hotat med att de ska köra över oss tidigare men vad vi vet om har det inte blivit verklighet, säger Veronica Karlberg, ordförande i Warbergs Automobile Club, arrangör av Wheels and Wings.

Dessa påkörningar ska ha skett vid fyra olika tillfällen.
– Det är första gången som vi har fått den här typen av information så för oss är det ovanligt. Däremot så har vi tidigare fått hårda ord och fått ta en del hot och glåpord. De har skrikit att "flyttar du inte på dig så får du stryk”.

Inte velat ta direktiv.
Veronica Karlberg berättar att vissa bilförare har haft svårt att acceptera dirigeringar från personalen.
– När de inte får svänga av som de själva tycker och har då försökt smita förbi när någon står i vägen, säger hon.

Hur ska ni förhindra att den här typen av hot och påkörningar händer igen?
– Vi har tagit kontakt med de andra stora crusingarna i Sverige. Vi kommer försöka samla ihop ett stormöte och se hur de upplever situationen och om de har arbetat på något speciellt sätt som vi kan ta efter eller om vi kan komma fram till något gemensamt.

– Vi har lagt ut det på Facebook och tackat de andra som sköter sig. Det är ändå 4000 bilar men fyra som misskött sig, säger Veronica Karlberg.
Händelsen är polisanmäld.

Enligt John Fant, stationsbefäl vid Falkenbergspolisen har det varit en lugn helg, i förhållande till hur mycket folk som var i omlopp. Totalt har det inkommit sju anmälningar om misshandel, två om skadegörelse och en om hot mot tjänsteman. Ingen anmälan om misshandel var allvarlig.

– Det är extremt lite för ett sånt här evenemang att ha så här lite händelser, säger John Fant.

MEST LÄST