Koordination. Ledarna Ellen Haraldsson och Lamita El-Chammas lotsar Oscar Petersson genom sin volt.
Koordination. Ledarna Ellen Haraldsson och Lamita El-Chammas lotsar Oscar Petersson genom sin volt.

Flygande start på sommaren i Hjortsberg

På trampolinen flyger eleverna upp i luften, några i en volt, andra i en karatespark. Det ser befriande ut att vara med på Sportsommar.

ANNONS
|

I idrottshallen på Hjortsbergsskolan tränar en grupp elever gymnastik. Ute på fotbollsplanen tränar resten fotboll. Falkenbergs kommun har i samarbete med Hallands idrottsförbund startat projektet Sportsommar.

– Det är roligt att prova på olika sporter och få upp konditionen i stället för att ligga hemma på soffan, säger eleverna Clara Jildenhem och Elize Bengtsson.

Sportsommar är ett kostnadsfritt idrottsläger på två veckor som anordnas för elever i årskurs 3-6. Badminton, bågskytte, rodd, fotboll och gymnastik är några av sporterna eleverna får testa på samtidigt som de leds av feriearbetande ungdomar anställda av kommunen.

– Det är win-win för alla. Barnen aktiveras, ungdomarna får i kommunens regi ett sommarjobb och föreningarna får möjlighet att visa upp sin verksamhet, säger projektledare Jan-Olof Johansson.

ANNONS

Lägret håller till på Tånga, Hjortsberg och i Ullared. Simon Wernersson, som annars studerar till högstadielärare och är anläggningsansvarig på Hjortsberg, går runt och hjälper ledarna om det är något.

Men aktiviteterna ser ut att flyta på i harmoni. Glädjen hos de cirka 50 eleverna är påtaglig.

I kön till trampolinen står Morgan Murdock och Noel Vaarakivi och väntar på att få hoppa. De är slående överens om vad som är roligast på lägret: Att få göra volter.

ANNONS