Fick sluta efter kränkningar på HVB-hem

En anställd på ett HVB-hem utsatte en av de placerade pojkarna för en rad verbala kränkningar. Det hela spelades in på en mobiltelefon och den anställde blev av med jobbet.

ANNONS
|

Det är HVB-hemmet själva som har gjort en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Under ett arbetspass uppstod en konflikt mellan de anställde och pojken då den anställde uttalade nedsättande och olämpliga kommentarer riktade till pojken.

En del av konflikten spelade pojken själv in på sin mobiltelefon. När inspelningen nådde föreståndaren på hemmet kallades personalen till samtal. Där bestämdes det att anställningen skulle avslutas med omedelbar verkan för personen som gjort sig skyldig till kränkningarna.

För att förhindra att liknande händelser inträffar igen ska HVB-hemmet vidta ett antal åtgärder. Bland annat ska all personal ha tillgång till daglig handledning av föreståndare eller psykolog när behov uppstår. Nyanställda genomgår också en handbok där stor vikt läggs vid attityder och professionellt bemötande.

ANNONS
ANNONS