Fanny vann instagramtävling i Australien

Falkenbergstjejen Fanny Nilsson vann tävlingen "Aussome job". Under ett halvår får hon resa runt i Australien och lägga ut bilder på instagram på @aussiehairoffcial.

ANNONS
|

Hon är redan på plats i Australien med pojkvännen Daniel, de har jobbat på Ikea i Adelaide under två och en halv månad men befinner sig just nu i Sydney.

- Vi planerar att åka upp till Byron Bay om fyra dagar, vi tänker backpacka längs östkusten, säger Fanny Nilsson.

Vinsten innebär att hon jobbar ett halvår med att lägga ut bilder på instagram. Hon får 15 000 kronor i månaden och representerar hårvårdsmärket Aussie. Fanny Nilsson blev nominerad redan förra året då de gillade bilderna hon hashtaggat i tävlingen och lagt ut på sitt eget konto. Men då tackade hon nej.

ANNONS

- Då gick jag fortfarande kvar i skolan, men nu tog jag studenten i somras och har jobbat för att tjäna pengar under sommaren så jag kunde åka hit. Jag tycker det är himla kul att få uppskattning för det man gör, säger Fanny Nilsson.

Hårvårdsföretaget gillade hennes passion för fotografering och resor. Jurymedlemmen Sandra Willer skriver att "Fanny har en distinkt personlig stil och tar foton med kvalitet som skildrar lycka och "aussomeness". Alla hennes bilder har samma vackra och positiva känsla och personliga touch. Dessutom får hennes ljuvilga lockar mig at bli väldigt hår-avundsjuk!".

- Jag har verkligen fått drömjobbet. Foto är bland det bästa jag vet. Jag tror det gäller att våga mata ut en massa positiva bilder, att vara sig själv och gå sin egen väg, säger Fanny Nilsson.

Hon tipsar om att kvalitetskameror inte spelar så stor roll, det är bättre att lägga kraft på motiv och redigering.

- Och ta massa kort, man ångrar bara de kort man aldrig tog.

Hon har familjen kvar hemma i Falkenberg och har gått färdigt teknik-, design- och produktutveckling på Falkenbergs gymnasium. Pojkvännen Daniel reser med under några månader, sedan fortsätter hon själv. Några specifika planer har hon inte, skulle hon längta hem för mycket är det bara att åka hemåt.

ANNONS

- Jag tar dagen som den kommer, jag har ingen biljett utan skulle jag känna att jag vill det är det bara att boka. Det är så spännande att ge sig ut och resa på riktigt, det var därför vi åkte hit. Jag rekommenderar alla andra att åka efter skolan, när annars ska man göra det?

Bästa minnet hittills var 20-årsdagen hon firade för några veckor sedan.

- Det var jättekul. Två dagar senare vann jag Aussiehairofficial, det var en bra present.

ANNONS