Fallfärdigt hus säljs dyrt

Sugen på en ny bostad? Om du har fyra miljoner kronor kan den här kåken utan tak belägen i ett naturreservat bli din.

ANNONS
|

Det är svårt att klaga på läget. Mellan Glommens fiskehamn och fyren på Morups Tånge finns ett rött hus till salu, inget annan än en äng skiljer huset från havet. I annonsen trycker man hårt på den fina omgivningen.

"Utsikten är häpnadsväckande vacker och erbjuder både hav, natur och ett mycket rikt fågelliv. Här kan ni njuta av solnedgången i horisonten samtidigt som ni känner doften av naturen vilken är påtagligt blandad av salt och tång", kan man läsa i annonsen.

"Många har hört av sig och ställt frågor kring fastigheten, har flera anmälda till första visningen i morgon", skriver säljande mäklare Sofie Gustavsson i ett mejl till Hallands Nyheter.

ANNONS

Trots det attraktiva läget finns det detaljer som kan få priset, 3,95 miljoner kronor, att framstå som anmärkningsvärt. Huset saknar till stora delar tak, flera fönster är trasiga och ner mot havet reser sig mängder med vresrosor.

"Priset är vad säljaren är beredd att sälja fastigheten för och med tanke på fastighetens unika läge upplever jag inte priset som orimligt", skriver Sofie Gustavsson.

Huset ligger innanför gränsen för Morups Tånges naturreservat. Det betyder att det inte är helt enkelt att göra stora förändringar.

– I princip ska man höra av sig om allt man vill göra till oss på Länsstyrelsen, säger Ingrid Oom, kontaktperson för naturvård och miljöövervakning hos Länsstyrelsen i Halland.

Länsstyrelsen ansvarar över naturreservatet och få ändringar har gjorts i bestämmelserna sedan Morups Tånge förärades som reservat 1969. Den senaste ändringen, som kom 1991, säger att det är förbjudet att rida i området.

– Man brukar få göra invändiga ändringar, men man får söka dispens om man gör något som kan påverka reservatet. säger Ingrid Oom.

"Fastigheten ligger utanför planlagt område, det finns därför ingen reglerad byggrätt och det enskilda fallet måste därför prövas", skriver Gustavsson.

Några av förbuden för markägare i Morups Tånge

  1. Det är förbjudet att uppföra nybyggnad utan länsstyrelsens tillstånd.
  2. Det är förbjudet att anordna upplag med undantag av tillfälliga upplag för jordbrukets och fiskets behov.
  3. Det är förbjudet att spränga, schakta eller utföra fyllning med undantag av sådana åtgärder som erfordras för underhåll av befintliga diken eller brukande av åkermark.
ANNONS