Falkenbergsflorist ska dekorera inför prinsdop

Morgan Persson, florist i Fridhemsberg, som ska dekorera Slottskyrkan inför prins Oscars dop på fredag.

ANNONS
|

Det är andra gången på mindre än ett år som du åker till Stockholm för att fixa blomsteruppsättningar inför kungliga evenemang. Hur kommer det sig?

–Jag fick hjälpa till inför prinsbröllopet förra året. Sedan dess har jag haft kontakt med hovfloristen. Jag har förklarat att jag gärna kommer upp igen. Jag fick en förfrågan inför kungens 70-årsfirande, men då var det för kort varsel för mig. Den här gången fick jag frågan i god tid och tackade naturligtvis ja.

Varför?

–Jag ser det som en vidareutbildning och en möjlighet att få lära mig av duktiga människor. Det är viktigt för mig och jag ser det som en ära att bli tillfrågad. Dessutom är den en möjlighet för mig att fånga upp nya trender. Kungafamiljen gör avtryck hos allmänheten.

ANNONS

Vet du vilken uppgift du kommer att få?

– Jag vet att vi ska dekorera Slottskyrkan och förmodligen även slottet. Men jag vet inte vilka blomval som är gjorda, eller vilka teman och färger som det kommer att bli.

Hur vill du att utsmyckningarna ska se ut?

–Jag hoppas att man tar vara på försommaren, att det blir mycket äppelblom, syren och liljekonvalj. Jag tror inte att det blir lika djärva färger som vid prinsbröllopet. Nu handlar det om ett litet gossebarn som ska döpas. Jag skulle kunna tänka mig att färgerna blir vitt och himmelsblått, till exempel ljusblå riddarsporrar och blålila syrener.

Kommer du att få vara med på dopet?

–Nej, men jag hoppas få träffa medlemmar ur kungafamiljen. Förra gången, inför prinsbröllopet, var alla i familjen väldigt engagerade och intresserade av alla förberedelserna.

Är du nervös?

– Ja, det är alltid lite pirrigt, men det ska bli galet kul. Jag hoppas att jag kommer hem med mycket inspiration.

ANNONS