Försvinnandet analyseras

Det som inte får hända hände. En sexårig flicka försvann under en skolutflykt och orsakade ett stort sökpådrag. Men det hela slutade lyckligt.

ANNONS
|

En grupp barn med tre pedagoger från Okomeskolan var på onsdagen ute på en skolutflykt som man gör varje vecka till samma plats i skogen. Så det var inte helt obekanta trakter man befann sig i. Men den sexåriga flickan gick bort en bit från de övriga och hittade inte tillbaka.

Efter en stunds resultatlöst sökande kontaktade personalen polisen som fick in larmet 12.07. Man satte in helikopter och hundpatrull. 13.35 meddelades att flickan hittats av en polishund. Sexåringen var ledsen men välbehållen.

– Pedagogerna har gjort allt som de ska enligt våra planer i sådana här fall. Nu sitter de och analyserar händelseförloppet. Vad gjorde vi och vad kunde vi ha gjort annorlunda? berättar rektor Madeleine Hyllsjö.

ANNONS

Hon var inte själv med på utflykten men deltog i sökandet tillsammans med flickans föräldrar.

– Vi fick inte själva gå i skogen där man sökte med hundar utan fick gå längs vägarna, berättar Madeleine Hyllsö som är lättad över att det hela slutade lyckligt.

– Vi har haft en bra dialog med föräldrarna och de har inga tankar på att flytta flickan till en annan skola på grund av det här.

ANNONS