Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Får en kick av att spela

The Parade består av ett gäng vanliga snart medelålders män som älskar att lira musik.

– Vi har spelat ett tag tillsammans nu, men aldrig spelat live, så det ska bli riktigt kul, säger Emil Persson som står för sång och gitarr.
Förutom Emil, består bandet av Anders Ingemarsson, gitarr, Mattias Mårtensson på bas, och Carl-Johan Blomsén på trummor. Material har de hunnit samla på sig under tiden. Emil skriver allt material till bandet. Han är en riktig idéspruta som försöker skriva en ny låt till varje rep.
– Ja, det har blivit så. Nu när jag har börjat med det så känns det nästan som att de förväntar sig det, jag brukar skriva den precis innan jag ska till repet, när jag plockar ihop grejerna. Det blir inte så mycket tid att sitta och plinka med gitarren annars när man har småbarn hemma.

Bandet startades vintern 2014/2015 och består av “helt vanliga killar” som Emil beskriver det. Alla har vanliga jobb att gå till på dagarna och blir rockartister när de blir The Parade.
– Mattias och jag jobbar inom skolan som musiklärare. Carl-Johan jobbar på Carlsberg och Anders som arkivarie i Halmstad kommun så det är verkligen inget särskilt med oss.
Mattias började i bandet något senare. Han spelar även i ett hyllningsband till Pink Floyd. The Parade ville ha lite material och spela in sig lite igen efter några års paus innan de annonserade efter en kompletterande bandmedlem. Killarna har spelat tillsammans sedan gymnasiet som de gick på Falkenbergs gymnasieskola.

Tillsammans har de haft flera band och ett av dem fick skivkontrakt. Men när de hade kämpat för skivkontraktet och lagt ner mycket energi på att få skivan att låta bra fanns det ingen energi kvar för att ge sig ut och marknadsföra den. Så efter två plattor blev det inget mer.
– Jag lyssnade på den för några dagar sedan faktiskt, och ibland blir jag lite förvånad och tänkte “är det verkligen jag som sjunger”, eller “det där var snyggt gjort”. Men det känns som att det var så längesedan nu.

Nu är fokus på The Parade som från början var tänkt att bli ett countrypop/rock-band, men som snarare mer låter som klassisk rock med elgitarrer och bas.
– Jag tycker inte om att sätta musik i fack, men vi hade den inställningen. Men det är ju jag som skriver och jag skriver ju på ett visst sätt så det blev inte någon countryinspiration, säger Emil.
Just nu har de inget inspelat utan har fokuserat på att repa för livespelningar.
– Vi har tänkt att vi ska göra en inspelning men i första hand handlar det om att ha kul. Spela och repa och skriva låtar får jag en kick av. Det är lätt beroendeframkallande.

Artikeln har varit publicera i Falkenbergsposten

MEST LÄST