Ett lyft för golfen

Nyfikna blivande golfspelare fick pröva klubbor, svingar och puttar när golfens dag firades på Vinbergs golfbana.

ANNONS
|

– Det var dubbelt så många som ville pröva på i år, jämfört med förra året, säger klubbchef Andreas Lindahl när årets upplaga av golfens dag lider mot sitt slut.

Intresset för golf håller i sig intygar Stefan Andersson, ordförande i Vinbergs golfklubb. De senaste två åren har takten i medlemsökningen tilltagit.

– Fler börjar än slutar, säger Andreas Lindhal med golfhandikapp 9,7. Han har varit klubbchef på Vinbergs golfklubb i två år och tycker att golf är roligt, oavsett om man spelar för att man ser det som en sport, eller spelar för att det är socialt.

ANNONS

Stefan Andersson, handikapp 15,5, är ordförande i klubben. Han tycker också att det är kul att spela golf.

– Det är ett socialt spel och det är roligt när det går bra. Då vill man spela igen. Samma sak om det går dåligt. Då vill man tillbaka för att förbättra sitt reslutat.

Golfens dag firas från och med i år på nationell nivå, men Vinbergs golfklubb har ordnat golfdagar på eget initiativ sedan ett par år tillbaka, en på våren och en på hösten.

–I år är det roligt att det är så många som kommer utifrån för att pröva vår bana, säger Andreas Lindahl.

- Konstigt nog är det fler som kommer för att pröva på när vi har golfens dag på hösten, säger Stefan Andersson.

Arvid Stark från Viskafors har kommit till Vinberg med sin familj. Av Tränaren Kai Nilsson får han lära sig de rätta handgreppen och troligtvis kommer Arvid att fortsätta spela.

– VI har snackat om att det kan bli aktuellt att ta grönt kort. Mamma och pappa spelade mycket innan de fick oss barn och de vill komma igång igen nu. Golf är en rolig familjeaktivitet, säger Arvid Stark.

ANNONS

Tränaren Kai Nilsson nickar instämmande. Golf är det roligaste som finns, förklarar han.

– Att spela golf är en stor utmaning. Det är alltid nya förutsättningar när man kommer ut på banan, förklarar Kai Nilsson. Under lördagen hade han hjälp av fyra medlemmar i elitlaget med att instruera spelsugna, men oerfarna besökare.

ANNONS