Esteterna visar upp sig i fartfylld föreställning

Esteteleverna på Falkenbergs gymnasieskola har levererat ännu en njutbar föreställning som spelas upp i Falkhallens blackbox i veckan.

ANNONS
|

Elever i årskurs 2 på estetprogrammet gör varje år en föreställning där man integrerar olika ämnen och samarbetar. Den här gången var det inom ämnena dans, musik och media. ”New York State of Mind” kallas årets uppsättning som spelas sex gånger, två gånger för allmänheten och fyra skolföreställningar.

– Vi vill helt enkelt visa upp vad vi sysslar med. Man ska inte glömma att estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Det är inte alla som känner till det, påpekar dansläraren Monica Stålbom-Berg.

Musiken har man lånat och till viss del arrangerat om rätt rejält. Koreografin har däremot elever och lärare hjälpts åt att skapa liksom bilder och filmer som mediaeleverna tagit fram för att lyfta upplevelsen ytterligare tillsammans med läckra ljus- och ljudeffekter.

ANNONS

Titeln talar om var det hela utspelar sig och det är en väldigt blandad musikalisk mix man bjuder på. Det hela inleds med folkmusiktoner och sedan blir det rap, funk, musikal, pop, ballader och tyngre rock. Hela tiden varvat med snygga dansnummer, bland annat en effektfull balett där dansarna har lysande lampor i sina kjolar.

Sammantaget blir det en väldigt varierad och händelserik upplevelse fram till den mäktiga avslutningen med Michael Jacksons ”Black or white” och ett Stevie Wonder-medley bestående av ”Superstition”, ”Sir Duke och ”I wish”.

ANNONS