Rustas upp. Flera lekplatser runt om i kommunen kommer att rustas upp med de pengar som delas ut till lokalsamhällen. Sammanalgt gäller det en miljon kronor för 2017. /Arkivfoto
Rustas upp. Flera lekplatser runt om i kommunen kommer att rustas upp med de pengar som delas ut till lokalsamhällen. Sammanalgt gäller det en miljon kronor för 2017. /Arkivfoto

En miljon kronor till orter utanför centrum

En miljon kronor till orter utanför centralorten. Nu blir det lekplatser, gatubelysning, rensade grönytor och mycket annat.

ANNONS
|

Varje år finns 500 000 kronor i budgeten för satsningar på kommunens lokalsamhällen. För åren 2017 och 2018 har det avsatts ytterligare 500 000 kronor. Bidragen söks av vägföreningar och när de fördelas är det viktigt att det blir en geografisk spridning på pengarna och att så många föreningar som möjligt får ta del av dem. Föreningar som har sökt för mer än ett projekt har bara fått för det ena i år och föreningar som fått större summor tidigare år kan också bli utan.

När tekniska nämnden nyligen hade alla ansökningar framför sig visade det sig att 15 föreningar sökt pengar för sammanlagt två miljoner kronor, alltså dubbelt så mycket som fanns att fördela. Nämnden beslutade att ge mest pengar, 155 000 kronor till Älvsereds vägförening som vill göra i ordning en grönyta vid kyrkan och komplettera en lekplats.

ANNONS

Hela listan:

Ringsegårds vägförening får 70 000 kronor till en lekplats vid Bivägen och ett aktivitetsområde för fotboll, basket och innebandy. Pengarna ska också användas till skyltning och utbyte av vägmärken.

Tröingebergs södra vägförening får 125 000 kronor till en BMX-bana.

Hebergs vägförening får 155 000 kronor till grillplatser, boulebana och planteringar vid en lekplats.

Älvsereds vägförening får 155 000 kronor till grönytor och lekplats.

Skrea samfällighetsförening får 100 000 kronor till gatubelysning utmed Högalundsvägen och upprustning av lekplatser.

Glommens fiskeläges vägförening får 98 421 kronor till en lekplats vid Gustavs väg.

Slöinge vägförening får 152 330 kronor för att rusta upp en lekplats, anlägga grillplatser.

Tröingebergs norra vägförening får 57 978 kronor till farthinder på Tröingebergsvägen och Skärslidarna.

Källsjö vägförening får 70 333 kronor för att rusta upp gångstigen mellan Lyckåkersvägen och Lindebergsvägen och till tre gatljus utmed gångstigen.

Rosendals vägförening får 115 938 kronor för att rusta upp en lekplats på strandängen.

Boarp-Tubbared vägförening får 30 000 kronor till en gång- och cykelväg som förbinder Halsetorpsvägen och Tubbaredsvägen.

ANNONS