Blomsterprakt. Ragad Ahmed och Wegahta Tesfay planterade och arrangerade ivrigt de färgsprakande blomsterkorgarna.
Blomsterprakt. Ragad Ahmed och Wegahta Tesfay planterade och arrangerade ivrigt de färgsprakande blomsterkorgarna.

Elever prövade sina gröna fingrar

I onsdags lade eleverna på SFI, Lärvux oh Grundvux läroböckerna åt sidan för att i stället ägna sig åt praktiska göromål som fiske, fotboll, sconesbak och plantering.

ANNONS
|

– Det är förstås först och främst för att eleverna ska få träffas under lite andra former och göra något annat än det de normalt gör. Men också ett sätt att kombinera nytta med nöje, här har vi till exempel först läst recept och sedan gått från praktik till handling, säger Annika Andersson, SFI-lärare och pekar mot bänken där Talin Simoun och Nie Yanhong är i full färd med att baka scones.

Lite senare på eftermiddagen ska de få en lektion i hjärt- och lungräddning.

I ett annat rum gräver ivriga fingrar i jord. Ragad Ahmed, Wegahta Tesfay, Mohammed Matar, Faris Almounjid och Darweesh Elias Khudur planterar blommor i korgar.

ANNONS

– Nu blir min fru glad, konstaterar Darweesh Elias Khudur, men skakar sedan illmarigt på huvudet när läraren frågar om hon ska få den.

– Nej, nej. Jag ska sälja den till henne, jag måste ju tjäna pengar, säger han skämtsamt, varpå de andra brister ut i skratt.

Flera andra aktiviteter som fiske vid Laxbron, dans, fotboll och korvgrillning arrangerades även under dagen.

– Eleverna har förstås själva fått välja vad de i första hand velat göra och tanken är att man ska hinna med åtminstone två-tre aktiviteter beroende på vad man valt.

Ragad Ahmed verkar också nöjd med sitt val.

– Det är faktiskt första gången jag gjort en sådan här, säger hon om sin färgsprakande blomsterkorg som hon tänkt lysa upp med hemma i köket.

ANNONS