Elever bedömdes av mästerkonditor

I nära en månad har konditor- och bagerieleverna på Falkenbergs gymnasieskola förberett sig. Det har bakats bröd, bullar, tårtor och småkakor. I fredags bedömdes deras verk av mästerkonditorn Peter Halldén.

ANNONS
|

– Fast egentligen har vi väl hållit på hela läsåret, det här är ju vårt slutarbete och kvitto på vad vi kan när vi nu går ut skolan och ska ut och söka oss vidare, säger Ellen Karlsson, som tillsammans med Rebecca Johansson och Victor Davidsson i går fick besök av mästerkonditorn Peter Halldén.

Peter Halldén, mångårig juryrepresentant i såväl svenska som internationella mästerskap inom yrket, verkade också nöjd med det han såg.

– Det är helt klart godkänt och vissa saker, som vetebrödet, är till och med riktigt bra. Det har både bra färg, ser vackert och gott ut, sa han.

ANNONS

Eleverna fick själva berätta om hur de gått tillväga och vad de var mest respektive minst nöjda med. Från klassiker som biskvier och franska våfflor till mer moderna tårtor och matbröd.

Peter Halldén nickade uppmuntrande när eleverna berättade hur de tänkt och gjort och gav dem alla grönt ljus och lycka till i framtiden.

ANNONS