E6 fick stängas av efter olycka

Olyckan ska ha inträffat i höjd med Morup utanför Falkenberg. I drygt en timme efter olyckan kunde bara en fil åt vardera håll hållas öppna.

ANNONS
|

Det rör sig om en singelolycka där en personbil med en förare är inblandad. Skadeläget för den inblandade är oklart, men efter olyckan rådde det inledningsvis totalstopp på E 6 i båda riktningar.

– Bilen har kört in i mitträcket så det ligger en del bröte i båda filerna. Det är både vägräcke och andra grejer nerkört, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vid klockan 15 var ett körfält i vardera riktning öppet, men trafiken kring olycksplatsen var fortfarande begränsad.

Olyckan inträffade vid klockan kvart över två, strax norr om avfart 52, i höjd med Morup, i E 6:ans norrgående riktning.

ANNONS

Enligt Trafikverket påverkas trafiken mellan trafikplats Morup (52) och Tvååker (53). Enligt den första prognosen kommer trafiken att påverkas under en timme efter olyckan, fram till och med klockan kvart över tre.

Arbete pågick däremot fortfarande vid halv fyra-tiden.

– Det som händer nu är att vi håller på att bärga bilarna och vi räknar väl med att vara klara ganska snart. Föraren i bilen har förts till sjukhus för kontroll men jag har inga övriga detaljer kring skadeläget. Trafiken rullar fortfarande på i en fil i båda riktningarna, säger Andreas Karlsson.

Bara drygt 20 minuter senare meddelar trafikverket att vägen åter är helt öppen igen. Polisen skriver även på sin hemsida att det rör sig om lindrigare skador för föraren som förts till sjukhus.

ANNONS