Centervärderingar i familjen. Stina Wernerssons mamma Mari-Louise Wernersson är kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.
Centervärderingar i familjen. Stina Wernerssons mamma Mari-Louise Wernersson är kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

"Det spelar roll att engagera sig"

Stina Wernersson, 2:e vice ordförande och jämställdhets– och sexualpolitisk talesperson för Centerpartiets ungdomsförbund, från Falkenberg hamnar på plats 37 av 100 när framtidens makthavare listas.

ANNONS
|

Hur känns det?

– Det känns väldigt roligt att bli uppmuntrad för sitt arbete. Det är en viktig plats att få i dagsläget, när det är så mycket dåligt som händer runt om i världen som exempelvis med USA-valet och att Sverigedemokraterna är stora i Sverige. Jag känner själv att det är viktigt i mitt arbete som ungdomspolitiker att prata om lösningar och motivera folk att agera i stället för att de sitter hemma med sin oro. Positionen på listan visar att det spelar roll att engagera sig.

Varför tror du att du är med på listan över framtida makthavare?

ANNONS

– CUF är ett ungdomsförbund som växer. Förra året hade vi 1 800 medlemmar och nu har vi ungefär 2 700 och året är inte slut än. Jag tror att jag har lyckats i mitt arbete, och jag märker att vi i förbundet har lyckats engagera medlemmar, trots att det i samhället inte ser så ut.

Ni är flera från centerrörelsen som är med på listan. Vad säger du om det?

– Jag tror att vi är duktiga på att lyfta upp varandra, det är inte bara ordföranden som hörs och syns. Då är det kanske roligare att engagera sig och vara med och påverka. Vi har tagit tio platser av 100 på listan, det är ganska mycket.

Vilken fråga skulle du säga är Centerpartiets viktigaste?

– Hur fler ska komma i arbete. Vi måste fokusera på lösningar för att fler ska få jobb, och att det ska bli mer acceptabelt med enklare jobb. Att ha ett jobb är bättre än inget jobb alls.

Vad händer framöver för dig?

– Fram till valet blir min stora uppgift att få fler medlemmar att bli aktiva. Vi märker att vi lockar fler men vi behöver fler som vill ställa upp i kommunfullmäktige och riksdag, och jag kommer att jobba strategiskt med de frågorna. I dag är det många företag i Sverige som inte vågar uttala sig i politiska frågor. Man kan påverka och samtidigt driva ett framgångsrikt företag. Jag har nyligen startat ett företag och ett framtida mål är att kunna påverka som näringsidkare. Det är viktigt att inte bara politiker hörs i politiska frågor.

ANNONS

Om listan

  • Bakom listan över framtidens makthavare står Makthavare.se
  • Makthavare.se beskrivs som politikens egen lokaltidning
  • Toppar listan gör Gabriel Wikström (S), Sveriges folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister
ANNONS