Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/2

  De flydde ur sitt brinnande hus

  Beatrice och Charbel Haikal har tidningsbudet att tacka för sitt liv.


  - Vi är så fruktansvärt tacksamma över att tidningsbudet reagerade, säger Beatrice Haikal. Hon och hennes man väcktes på fredagsmorgonen av att de brann i deras hus.
  Beatrice och Charbel Haikal pustar ut efter en natt de sent kommer att glömma. De återvänder till sitt hem övervåningen på en villa på Sanddynevägen och ser förödelsen. Några timmar tidigare hängde deras liv på en skör tråd när det började brinna på utsidan av den gamla trävillan. Snabbt spred sig elden uppåt och enligt räddningstjänstens personal har Charbel och Beatrice ett tidningsbud att tacka för att de lever.
  – Jag vaknade av att det ringde på dörren. Jag bad min man gå och öppna. Han såg ett tidningsbud och en man som stod utanför och pratade. Han trodde att de ringt på av misstag och brydde sig inte om att öppna. Några minuter senare ringde det på vår telefon och vi förstod allvaret.

  Beatrice fick snabbt på sig morgonrocken och tog hunden Sigge under armen innan hon tillsammans med Charbel satte sig i säkerhet.
  – Vi fick inte med oss någonting. Det enda jag tänkte på var att vi skulle ta oss ut så snabbt som möjligt, säger Charbel. Hon sänder en tacksamhetens tanke till tidningsbudet Tony Fredman som reagerade så snabbt och rätt. Hon har fått tag på honom och har utlovat en present i brevlådan nästan gång han kommer förbi.
  – Det brann på baksidan av huset, så det syntes inte från gatan. Men tidningsbudet kände röklukt och reagerade, berättar Beatrice.
  Vid första anblicken rök det bara, men på några minuter hade branden fått ordentligt fäste i det gamla trähuset. 
  – När vi stod utanför huset förstod jag inte riktigt allvaret. Jag var bara chockad och skrek och grät. Nu förstår jag vilken otrolig tur vi hade, säger Beatrice Haikal.

  Hon och Charbel har flyttat in hos Beatrices svärföräldrar tillfälligt. De får inte bo i sin lägenhet på några dagar och deras kläder och andra tillhörigheter stinker rök och går inte att använda.
  – Jag har lånat kläder av min svärmor, säger Beatrice. 
  Beatrice och Charbel är nygifta och kom hem från sin bröllopsresa för några dagar sedan.
  – Vi är så otroligt tacksamma att vi lever och jag hoppas att våra bröllopspresenter som vi knappt har hunnit packa upp har klarat sig någorlunda.