Dansbana med kultstatus säljs

Cortina bytte ägare så sent som förra sommaren. Nu ligger den gamla klassiska dansbanan ute till försäljning igen.

ANNONS
|

I september förra året berättade HN att Imer Rexhepi köpt Cortina och hade stora planer för fastigheten som totalt är på 18 445 kvadratmeter och ligger på båda sidor om väg 154.

En del av tomten har tidigare lånats ut till golfklubben som använt den för parkering av personbilar och husbilar. Den nye ägaren ville bygga 40 stugor där, men det tillåter inte detaljplanen.

Även om detaljplanen skulle ändras (vilket i snitt tar två år om kommunstyrelsen tillstyrker en ändring) är det tveksamt om myndigheterna skulle godkänna stugbebyggelse så nära väg 154.

Andra planer

Därför lades fastigheten (Sannagård 124) ut till försäljning nyligen.

ANNONS

– Det stämmer. Jag hade tänkt bygga lite stugor men det är svårt att få bygglov och jag har inte tid att vänta i flera år. Jag har en annan plan med ett projekt i Helsingborg, säger Imer Rexhepi som köpte Cortina förra sommaren.

Efter övertagandet har han renoverat fastigheten och utgångsbudet ligger nu på 1 950 000 kronor.

– Jag har målat om alla fasader, satt in nya kök och lite andra grejer. Jag har nog lagt 800 000-900 000 kronor och mycket tid på renoveringen.

Är många intresserade av att köpa?

– Ja, det är många som har ringt. Mest från Stockholm, men det har varit en från Kungsbacka och en från Malmö och tittat också. Men det är bättre att du pratar med min son som sköter försäljningen. Han har bättre koll.

Inte bråttom

Berat Rexhepi bekräftar Imers uppgifter.

– Vi håller på med fastigheter och pappa hittade och köpte en ny fastighet i Helsingborg, ett bra ställe med tjugo lägenheter. Vi kommer att flytta ner till Helsingborg inom kort.

– Men vi har inte bråttom att sälja Cortina utan väntar på rätt person som kan och vill ta över. Det är k-märkt och förtjänar någon som har tid med det, säger Berat Rexhepi.

ANNONS

AC/DC-spelning

Cortina har med åren fått kultstatus i och med att AC/DC var där och spelade på den minimala scenen 1976 (som HN berättat om vid flera tillfällen). Det var bandets första spelning på europeiska kontinenten och har fått fans från hela världen att åka dit.

ANNONS