Lars Fagerström (L). Bild: Ola Folkesson
Lars Fagerström (L). Bild: Ola Folkesson

”Centerpartiet tror de kan styra själva"

Utan att rikta kritiken specifikt mot Mari-Louise Wernersson, så ser liberalen Lars Fagerström ändå ett problem i Centerpartiets vilja att dominera den styrande alliansen i kommunen.

ANNONS
|

– Hennes styrka är och har varit att hålla ihop alliansen. Men problemet är ibland att Centerpartiet tror att de kan styra själva, utan hänsyn till de mindre partierna. Men det är ingen kritik specifikt mot Mari-Louise utan mot Centerpartiet mer generellt som största alliansparti i kommunen, säger liberale kommunpolitikern Lars Fagerström apropå Wernerssons avgångsbesked.

LÄS OCKSÅ: Ingemar Johansson (C) om Wernerssons besked

– Det har varit svårt för mindre partier att komma fram med sina idéer, vilket kan leda till slitningar. Just nu går det en väldigt tydlig skiljelinje i synen på särskolan till exempel. Men det har också gällt en del äldrefrågor, som till exempel fria bussresor för pensionärer, där vi står ensamma i alliansen med ett sådant förslag, säger han.

ANNONS

– Hennes svaghet som politiker? Hon kan lätt bliirriterad om något går henne emot, säger Lars Fagerström (L) som ser som goda egenskaper för ett kommunråd att vara lyssnande, lyhörd och kunna ta intryck även av andras förslag.

ANNONS