Lämnat stan. Bo Persson är sällan i Falkenberg numera. Arkivbild: Ola Folkesson
Lämnat stan. Bo Persson är sällan i Falkenberg numera. Arkivbild: Ola Folkesson

Bo Persson om domen

I många år var han krögarkungen i Falkenberg. Men efter konkursen av Hwitan drog sig Bo Persson undan.

ANNONS
|

Det blev ett smärtsamt och trist slut för familjen Persson när Hwitan gick i konkurs 2013. Då hade Bo Persson arbetat som krögare och visfestival-arrangör i närmare 30 år.

Men de senaste åren har han inte synts till speciellt ofta i Falkenberg. När HN når honom befinner han sig på en annan ort, han vill inte säga var.

– Det är inget bra med mig. Jag opererade hjärtat i maj förra året och mår inget vidare, säger han.

Bo Persson berättar också att han hamnat hos Kronofogden och drabbats av utmätning. Han har skulder på nästan 850 000 kronor.

ANNONS

Därför är de oväntade pengarna, drygt 1,5 miljon kronor, tillbaka till konkursboet extra välkomna.

– Jag blir inte rik, men mår väldigt mycket bättre. De här pengarna ska till hela vår familj, till mig och mina tre töser, säger Bo Persson.

Bo Persson lyfter under samtalet fram hur illa han och dottern Nina mått av konkursen. Han har fortfarande svårt att smälta alla turerna som var kring Hwitan i slutskedet och tappet av sitt hjärtebarn Visfestivalen.

– Jag hade gjort så otroligt mycket genom åren för Falkenberg. Men efter konkursen fick jag bara höra att jag lurat folk på pengar. Därför har jag inte velat vara i Falkenberg, säger han.

Han har följt konkursförvaltarens tvist mot Falkenbergs Sparbank på avstånd. Men när han får höra om den slutgiltiga domen skärps tonläget på rösten.

– Äntligen har rättvisan segrat. När jag har pengarna i handen kan jag ta en whiskey eller två. Då har vi lyckats, säger Bo Persson.

ANNONS