Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Begärs häktad för rån på mack

En 27-årig man har begärts häktad för grovt rån på Shell Arvidstorp i Falkenberg för tre veckor sedan.

Det var vid 22.45 på torsdagskvällen den 16 november som en man kom in på Shellmacken och med ett pistolliknande föremål tvingade till sig kontanter och en del gods, men inte till något större värde.
Han cyklade sedan från platsen, in mot centrum, och polisen uppgav redan dagen efter händelsen att man hade en misstänkt. Han har också varit anhållen i sin frånvaro sedan dess, men kunde gripas och anhållas först häromdagen.

27-åringen, bosatt i Falkenberg, är sedan tidigare känd för viss brottslig aktivitet, och har även en missbruksproblematik med domar för bland annat ringa narkotikabrott.
Åklagaren väljer nu att rubricera misstanken som grovt rån, vilket ger fängelse på mellan fem och tio år. Men det återstår att se om den bedömningen står sig i fortsättningen eller om dådet ska betraktas som ett rån utan de försvårande omständigheter som gör det grovt.

I häktningsframställan ingår också misstankar mot 27-åringen gällande ett par andra brott, stöld på Intersport i Falkenberg och försök till grov stöld på annan plats.

MEST LÄST