Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Batman tog priset

I hetaste laget var laget som tog hem priset för bästa kläder i prideparaden. Vad sägs om att tåga genom stan i en heltäckande gummidräkt? Det är väl värt ett pris?


Välkända Star Wars-figurer och Batman drog till sig många blickar när de med mäktiga steg skred över Tullbron. Under festen på Vallarna fick de ta emot belöningen för sina kläder, 5 000 kronor och varma applåder.

Varmt hade de flesta i gruppen det redan innan. Deras kläder som knappast är anpassade efter strålande solsken kunde tagit kraften ur vem som helst, men här gällde det som sagt Batman med vänner. Det är inte ett gäng som tappar musten i första taget.
– Vi var med i förra årets prideparad också, men då var vi bara två stycken, säger Robert Strandberg som döljer sig innanför Batmandräkten i gummi.
– Det är fruktansvärt varmt, erkänner han.

Det kostar på att göra om sig till superkändisar. Det har medlemmarna i Kalasstjärnorna som klätt upp sig till paraden fått erfara. Inte mindre än 50 000 kronor kostar garderoben. Men då används dräkterna vid fler tillfällen än vid prideparaden i Falkenberg.
– Vi åker runt på kalas och andra event och visar upp oss. Alla vill ju se en superhjälte, säger Robert Strandberg innan han och övriga gänget glider vidare mot nya uppdrag. 
 

MEST LÄST