Barnen bedrövade: Varför förstörde ni vår bil?

Fajans förskola är ansatt av vandaler just nu. Glädjen hos förskolebarnen blev kortvarig i fredags. Den nya lekbilen överlevde inte ens helgen.

ANNONS
|

Feststämningen från i fredags var som bortblåst när barnen kom till Fajans förskola i måndags. Under helgen hade någon roat sig på deras bekostnad. Det var ägg kastade på fönstren, brottmärken på förrådsdörrar och den nya, efterlängtade lekbilen låg i spillror på gården.

– Jag tycker att det är jättesynd att de slog sönder den. Den var så fin. Den var ljusgrön och hade två stolar där fram. Vi skulle aldrig i livet göra så, säger femåriga Rina Selani som delar sin bedrövelse med de jämnåriga kompisarna Amy Samuelsson och Max Wolfhagen.

– Jag ville leka mer med bilen. Om jag fick se någon som gjorde så, så skulle säga 'sluta med det därannars säger jag till polisen och så hamnar du i finkan', säger Max med eftertryck och trumpen min.

ANNONS

Alla andra lösa föremål på skolgården är antingen inlåsta eller fastkedjade.

– Så fort vi får något nytt så måste det kedjas fast men den här gången hann vi inte det, säger förskolepedagogen Ann-Kristin Glans som har mötts av många trista överraskningar genom åren.

Enligt förskolechefen för området, Catja Duzmann har skadegörelsen gått i vågor. Just nu upplever personalen tyvärr en topp, menar hon.

– Jag blev riktigt skitledsen i måndags och tycker att det är bedrövligt å barnens vägnar, säger hon.

Lekbilen levererades från Snickeri Mimosa, som är ett arbetsintegrerat socialt företag i Falkenberg.

– De var stolta och fotograferade glada barn när bilen levererades i fredags, säger Catja Duzmann.

Polisen känner till vandalismen på Fajansskolan men kan inte se någon generell ökning av skadegörelsen i Falkenberg i stort just nu.

ANNONS