Bara timmar efter bråket – två bilar utbrända

Två bilar sattes av allt att döma i brand på Falkagård. Strax efter klockan 20 larmades både polis och räddningstjänst till platsen.

ANNONS
|

Räddningstjänst var snabbt på plats och kunde släcka de brinnande bilarna. Troligen har branden börjat i den ena bilen och spritt sig till den andra, berättar Lars-Göran Bengtsson, yttre befäl på räddningstjänsten.

– Det var nog i grevens tid som vi lyckade släcka. Det var bara en tidsfråga innan det hade tagit sig i garaget, säger han.

Uppgifterna kring är ännu knapphändiga men polisen utgår i från att branden är anlagd.Om händelsen är kopplad till det tidigare bråket tidigare under måndagseftermiddagen är oklart. Tre polispatruller, varav en hundpatrull, sökte efter branden i området efter misstänkta gärningsmän.

Enligt de poliser som uppehöll sig kring de utbrunna bilarna så söker nu polisen även efter personer som kan lämna information om branden.

ANNONS

Nästan samtidigt som larmet om bilbranden rapporterades ytterligare en brand ettstenkast därifrån. Då brann det i ett skogsparti, en brand som dock lyckades släckas av privatpersoner på platsen.

Bara timmar tidigare hade polis larmats till Falkagård på grund av ett pågående bråk. En person greps och ytterligare en fick föras till sjukhus med vad som uppgavs vara lindrigare skärskador.

ANNONS