"Bara goa grejer" i blåa kiosken

Förra sommarens tre öppna månader ska fördubblas i år på strandhaket Jennifer´s Joint. Kvaliteten på mat och en avslappnad attityd ska locka dit gästerna. – Jag är i toppen av burgar-Sverige, det vet jag om, säger ägaren Daniel Jörnstrand.

ANNONS
|

Han säger att han åkt förbi Falkenberg tusentals gånger. Men Daniel Jörnstrand hade aldrig satt sin fot i staden förrän för ett knappt år sedan. Han var sugen på något nytt och fann en "hydda" vid Skrea strand.

– Jag kollade på Blocket efter ett nytt projekt. Då hittade jag den här kiosken. Jag tänkte att det borde kunna funka oavsett väder, för man behöver ju alltid äta, säger Jörnstrand.

Hamburgarna är det som satt Jennifer´s Joint på kartan och det är inte så konstigt. Daniel Jörnstrand drev tidigare Bronx Burgerbar och hyllades för sina burgare som utsågs till Malmös bästa för ett antal år sedan.

ANNONS

Men det som inledningsvis var enbart succé fick ett bittert slut.

– Jag fick lite hybris och skulle ta över Sverige med hamburgare. Jag bestämde mig för att öppna i Helsingborg också, men det var det största misstaget jag någonsin gjort. Jag tappade kontrollen och hade egentligen inte ekonomi för att öppna en krog till, jag var lite naiv och dum, säger Jörnstrand och tar ny sats.

– Det slutade med att jag var tvungen att sätta bolaget i konkurs. Det som var Malmös bästa hamburgare då är det jag serverar nu.

Är det Falkenbergs bästa burgare nu då?

– Det är Hallands bästa vill jag påstå.

Daniel Jörnstrand hyllar samarbetet med Falkenbergs kommun och trivs bra i sin blåa kiosk längs stranden.

– Yrkesmässigt har jag inte haft så här roligt på tio år. Jag gör nästan allting själv, det drivs på det sätt som jag vill. Det var kul med Bronx också, men det här är mer avslappnat.

Vad är nytt i år jämfört med i fjol?

– Tanken är att det ska komma upp lite tak och väggar. Det kommer också att serveras alkohol, jag har precis klarat provet. Vi kommer ha öl från mindre lokala bryggerier. Eftersom jag är skåning kan jag säga det, våga vägra Falcon!

ANNONS

Restaurangnamnet är en hyllning till Daniels fru som heter just Jennifer. Det var också hon som kom på namnet.

– Ett namn ska ha många betydelser, man ska haja till lite. Joint är ju amerikanskt slang för ställe.

Är tanken att det ska finnas fler Jennifer´s Joint i framtiden?

– Nej, jag tror inte det. Jag har väl lärt mig en läxa från sist. Jag var och kollade på ett ställe till i Halmstad, men en vidareutveckling av konceptet skulle i så fall vara mobilt, som catering eller food truck. Jag skulle kunna tänka mig en annan Jennifer´s Joint någon annanstans som franchise, men jag kommer aldrig någonsin driva två ställen samtidigt igen.

ANNONS