Pia Hammarstig har lång erfarenhet av att sälja resor.
Pia Hammarstig har lång erfarenhet av att sälja resor.

"Att jobba med resor är mer en passion"

Först Ticket, sedan drygt 20 år på Ving och nu ett år på Ticket igen. Maria Nilsson, säljchef på Ticket i Falkenberg, har rejäl erfarenhet av resor, som är det roligaste hon vet.

ANNONS
|

– Att jobba med resor är mer en passion. Vi gör det vi tycker är roligt och det vi brinner för så det är mycket mer än bara ett arbete, säger hon.

– Det är mötet med våra kunder som är det absolut roligaste. Det är ett stort ansvar att få hjälpa våra kunder att uppfylla deras drömmar och förväntningar.

På Ticket säljs resor i tre olika kanaler, i butik, via telefon och på nätet. Ticket är Nordens största privatresebyrå med drygt 50 butiker runt om i landet och de har även butiker i Norge och har funnits i Falkenberg sedan 1997. Där arbetar tre personer, varav en är Maria.

ANNONS

Tillsammans har hon och kollegorna Pia Hammarstig och Johanna Öryd lång erfarenhet av att sälja resor tillsammans. De har jobbat över 20 och 30 år alla tre. Just nu reser falkenbergarna mycket.

– Vi har haft ett jättebra år. Förra året gjorde Ticket Privat Resor AB ett rekordår vilket är jätteroligt. Försäljningen genom resebyrå ökar. Efter allt som händer i världen blir det allt viktigare för våra kunder med trygghet och kompetens och man vill gärna prata med någon som varit på plats själv och kan komma med egna tips och råd.

Varje år åker de på ungefär en resa var till olika ställen. Senaste resan i tjänsten gjorde Johanna till Thailand tillsammans med Thailändska turistbyrån.

– Att få åka på studieresor betyder jättemycket och höjer vår kompetens. Det är en viktig del av vårt arbete att kunna svara på våra kunders frågor om de olika resmålen.

Hon gillar själv USA, som ligger trea på restoppen efter Spanien och Grekland, som resmål men känner inte något sug just nu. Hennes favoritresmål är Marocko.

– Det är inte vackrast eller finast, men det mest spännande resmålet. Det är spännande kultur, rolig historia, fint språk, god mat, jättesnälla människor, det har allt, tycker jag.

ANNONS

Texten har tidigare varit publicerad iFalkenbergsposten.

ANNONS