Annabella drivs av att hjälpa barnhemsbarn

Annabella Palm ägnar sitt liv åt att hjälpa barnhemsbarn i Filippinerna. I 70-årspresent har hon därför önskat sig donationer till fonden som stöder barnen.

ANNONS
|

– När barnen blir åtta år blir de antingen placerade på anstalt, eller skickade till avlägsna släktingar som inte vill ha dem. Då hamnar de ofta på gatan. Det är så hemskt tycker jag, det är för barnens skull jag gör detta, säger Annabella Palm.

I februari jobbade hon en månad i Norge för att tjäna pengar till fonden. I april åkte hon ner och arbetade. Där har hon bland annat byggt ett hus för volontärer och en kyrka.

Stort engagemang

Annabella kom i kontakt med barnhemmet redan 2011, när hon själv var nere för att bli healad.

ANNONS

– Jag var sjuk och kunde inte röra mig, jag fick rådet att besöka min healare i Filippinerna och när min man fick pengar tillbaka på skatten åkte jag ner, då fick jag höra om barnhemmet och ville direkt hjälpa till.

Barnhemmet ligger i Manilla och hennes engagemang för familjer som har det tufft har varit aktivt sedan dess. Hon samlade in pengar och skänkte bland annat ris till familjerna. Sedan dess har hon haft kontakt med barnhemmet och fick nyligen höra att alla barn som fyller åtta år måste lämna.

– Jag blev jätteledsen och klarade inte av att låta dem genomföra det, så nu vill jag bygga ett trevåningshus för dem, så att de kan stanna kvar, säger Annabella.

Hon kommer själv från Filippinerna och har, sedan hon kom till Sverige 1968, arbetat med bland annat barnpassning, utbildat sig inom ekonomi och drivit restaurang med asiatisk mat i Heberg, Skrea och Slöinge. Förutom sitt volontärsengagemang och healingen arbetar hon extra som restaurangbiträde på en pizzeria i Getinge i Halmstads kommun.

– Alla mina pengar går till barnhemmet just nu. De måste ha någonstans att bo.

Kom till Sverige på 1960-talet

ANNONS

Annabella kom till Sverige 1968 till sin pappa. Hon har bott på flera ställen i Sverige men hamnade i Falkenberg 1997. Dit flyttade hon med sin nuvarande man Bengt, och tillsammans har de två barn, Gustav och Robin som är vuxna nu.

I ett tidigare äktenskap har hon även barnen Stephen Lo och Yvonne.

– Mina barn hjälper mig med mycket. Min yngsta son får alltid hjälpa mig med allt tekniskt, för det klarar inte jag, men det gör han så bra, säger Annabella.

Nu hoppas hon på stor uppslutning kring projektet till födelsedagen så att hon kan sätta igång och bygga huset till barnen och barnhemmet. Hon firar med öppet hus.

Artikeln har varit publicerad i Falkenbergsposten

ANNONS