Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/11
ANNONS ▼

Angelica förlorade sitt bohag i branden

Många privatpersoner drabbade av branden i hamnen.

Angelica Henriksson och hennes familj har nyligen flyttat från ett hus och mellanlandat i en lägenhet i väntan på att hitta något större. Därför var en stor del av deras tillhörigheter magasinerade i ett förråd hos Eirefelt Self Storage på Gjuterivägen. 

Redan under måndagskvällen uppmärksammade hon att det brann i hamnen. Men att det var just det hus som innehöll hennes, och många andra falkenbergares, förråd insåg hon först när andra drabbade började skriva om det på facebook.

– Jag ringde till företaget som bekräftade att det var så, berättar hon.

Hon uppskattar att hennes familj har blivit av med saker till ett värde av åtminstone 200 000 kronor i branden.

– Men det värsta är alla minnessaker. Jag hade mycket saker från när min äldsta dotter var nyfödd där. Analoga foton, saker från bb och bebiskläder. Sådant går inte att ersätta, säger Angelica Henriksson.

Eirefelt Self Storage, det företag som hyr ut förråden, skriver nu på sin hemsida att samtliga privata förråd i tegelhuset närmast hamnen är totalförstörda.

De skriver också att det enligt räddningstjänsten troligtvis kommer att dröja minst en vecka innan hyresgästerna kan komma in i lokalen. 

Alla som hyr förråd i byggnaden uppmanas nu att kontakta sina försäkringsbolag. Förråden omfattas nämligen av hyreslagen, vilket innebär att det är upp till hyresgästerna själva att försäkra de saker som förvaras där.

Sammanlagt är det ungefär 50 privatpersoner som hyr förråd i den brandhärjade byggnaden.

LÄS OCKSÅ: Minnen i ruiner efter branden

För dem gäller det nu att lista alla saker som gått förlorade och försöka hitta kvitton och annat som styrker vad som fanns i förråden.

– Det är inte helt lätt att komma ihåg exakt vad som ligger i mina lådor och vad det är för märken på alla kläder och saker. Särskilt svårt är det att bevisa värdet på alla de tavlor och andra antika saker vi hade där, säger Angelica Henriksson.

Men hon understryker att det viktigaste inte är de materiella sakerna.

– Även om det här känns jättetragiskt är jag trots allt mest glad över att ingen människa skadats. Men jag tycker väldigt synd om de som kanske inte har någon försäkring och blir jättedrabbade av det här, säger Angelica Henriksson.

Läs mer om Branden i hamnen
MEST LÄST