16-åring låste in vårdare

Diskussionen på HVB-hemmet gick överstyr. Till slut hotade 16-åringen personalen till livet och stängde in två kvinnor på ett kontor. Nu döms han.

ANNONS
|

Det var i november förraåret som 16-åringen nekades skjuts av personalen på HVB-hemmet i Falkenbergs kommun. "Du kommer aldrig att återse dina barn", ska den ilskne pojken till slut ha sagt vilket fick den kvinnliga vårdaren att sätta sig i säkerhet inne på ett kontor. Utanför satte sig 16-åringen i vägen för dörren. Efter en tid lämnade han dock sin post och då passade ytterligare en kvinnlig vårdare på att smita in till sin kollega. Därefter blockerade den uppretade 16-åringen dörren igen.

Kvinnorna kände sig, efter över en halvtimme i fångenskap, tvungna att trycka på larmknappen. Pojken släppte inte dörren förrän polis övermannade honom. Då hade personalen varit inlåst i över en timma.

ANNONS

Incidenten har satt spår hos den drabbade behandlingspersonalen. Pojken dömdes i dagarna till ungdomstjänst för olaga frihetsberövande, olaga hot och två fall av narkotikabrott. Han ska även betala närmare 20 000 kronor i skadestånd till de båda kvinnorna.

ANNONS