Ödehus totalförstört i brand

En byggnad i området Ågård totalförstördes under natten till måndag. Hittills kan räddningstjänsten inte svara säkert på om någon befann sig i byggnaden.

|

Larmet kom till räddningstjänsten strax innan klockan fem på måndagsmorgonen. Byggnaden, sombeskrivs som ett ödehus omgiven av skog, låg ett hundratal meter från företaget Svevias lokaler i industriområdet Ågård.

När räddningstjänstens personal var byggnaden helt övertänd. Hur branden uppstod är ännu oklart.

– Det är ingen som bor där men enligt grannar så har det varitvarit folk där ibland. Det har varit någon form av tillhåll. Det var helt övertänt och inte mycket som vi kunde göra, säger räddningstjänstens styrkeledare Torbjörn Westerhult.

Någon större risk för spridning fanns aldrig, enligt styrkeledaren som hade ett tiotal brandmän som kontrollerade branden.

– Inledningsvis så trodde vi att det var Svevias lokaler och utgick ifrån att det var en industribrand. Du var det full fart. Sedan skalade vi ner efterhand, säger Torbjörn Westerhult.

Ett fåtal brandmän är under måndagsmorgonen kvar på platsenför eftersläckningsarbetet. Eftersom plåttaket på byggnaden rasade in är byggnaden ännu inte genomgången. Vad som eventuellt döljer sig i rasmassorna för utredas under måndagen i dagsljus, menar styrkeledaren.