Stampen Medias vd Johanna Öberg slutar

Johanna Öberg slutar som vd för GP:s ägarbolag Stampen Media, meddelar hon i dag. Inom kort kommer besked om vem som tar över bolaget. — Det handlar om familjeskäl, säger Johanna Öberg.

ANNONS
|

Utöver GPingår även Hallandsposten, Hallands Nyheter, Falkenbergsposten, Varbergsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, TTELA och Vänersborgaren i Stampen-koncernen.

–Jag tror att det här är det bästa för bolaget. Givet det vi står inför nu och givet hur bolagsstrukturen ser ut med en avslutad och lyckad rekonstruktion så är verksamheten till största delbaserad på västkusten. Då måste vd:n kunna sitta här och möta personalen dagligen. Då har jag ställt mig frågan om jag kan vara det -och kommit fram att det inte är möjligt utifrån min familjesituation, säger Johanna Öberg.

Beslutet att lämna Stampen togJohanna Öberg redan vid årsskiftet ocharbetet med att rekrytera hennes efterträdare har pågått sedan dess. Johanna Öberg pendlar i dag mycket mellan Stockholm och Göteborg – något hon kommer fortsätta med under våren fram till att hennes efterträdare är på plats.

ANNONS

Alsander: "Ny stark vd inom kort"

–Jag tycker det är tråkigt att Johanna väljer att lämna eftersom hon varit mycket framgångsrik att leda medieverksamheten med goda resultat under en turbulent tid. Men jag respekterar hennes beslut och känner mig trygg i att vi kommer kunna presentera en ny stark vd inom kort, säger Stampens koncernchef Martin Alsander.

–Jag tror att det här är det bästa för bolaget. Jag vill gärna se det här bolaget blomstra, säger Johanna Öberg.

Vem blir din efterträdare?

–Jag tror det ärviktigt att det blirnågon med stark förankring i både mediabranschen och den här regionen. Jag tror att man måste förstå den och kansketill och med komma härifrån. Och man måste verkligen leva, äta och andas lokaljournalistiken, säger Johanna Öberg.

Är det där Stampen och GP:s fokus ska ligga framöver - på det lokala innehållet?

–Ja, jag tror att alla våra titlar måste utgå från den hemmamarknadsom vi verkar på. Det är här vi har vårt försprång gentemot alla andra. Det är här vi har vår marknad och våra läsare. Vi måste fortsätta vara bäst i världen på Göteborg.

Har inte fått annat jobb

Johanna Öberg har över 15 års erfarenhet från mediasektorn och har varit vd på Stampen Media sedan 2015. Hon har tidigare varitvd för Metro Puerto Rico, global säljdirektör för Metro International, försäljnings- och marknadschef för TV8 och haft olika befattningar inom Jarowskij och Kanal 5. Vad steget efter Stampenblir har hon dock ingen aning om.

ANNONS

–Det här är både jättespännande och lite läskigt. Jag säger inte upp mig föratt jag har fått något annat jobb. Jag har aldrig tidigare varit i den här situationen. Men jag ska just nu fokusera på att göra en överlämning så bra jag kan. Sen får vi se vad som händer, säger Johanna Öberg och summerar sin tid på Stampen:

–Det har varit det mest utmanande och därför det mest tillfredsställande jobbet jag gjort i min karriär. Vi lyckades ju med rekonstruktionen. Det är därför med lite vemod som jag lämnar Stampen Media. Men jag är också övertygad om att det här kommer bli väldigt bra för Stampen och Göteborgs-Posten i slutändan.

ANNONS