Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Ny fotbollsarena på Kristineslätt

  En ny arena på Kristineslätt för drygt 64 miljoner fanns med i den budget för Falkenbergs kommun som presenterades på tisdagen.

  Majoriteten släpper kravet på två procents överskott i den kommunala verksamheten i Falkenberg för alla de tre kommande åren.

  Under rådande ekonomiska förutsättningar är de fyra borgerliga partiernas företrädare nöjda med den budget som man har kommit överens om och som presenterades på en presskonferens på tisdagen.

  – Även om vi har fått vara ganska sparsamma så har vi ändå velat skydda kärnverksamheterna för att inte oroa verksamheten, vi har kunnat kompensera fullt ut för volymökningar, sammanfattar Mari-Louise Wernersson, kommunråd (C).

  Nyheten i investeringsplanen är att man satsar på en arena på Kristineslätt för drygt 64 miljoner, men den ligger först år 2016. Nästa år investeras det mest i förskolor och äldreboenden. Vad gäller gymnasieskolans så gör man halt med renoveringen, och utreder det framtida behoven innan man anslår några medel i investeringsplanen.