Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Åttaåring handplockad till Intiman

Annika Anderssons son Wilfred spelar i Peter Pan i höst

I somras kom beskedet att 2Entertain gör den anrika teatern Intiman i Stockholm till en familjeteater, med Kålle Gunnarsson som husregissör. Nu när Pippi Långstrump är färdigspelad i Teatergläntan i Falkenberg har Kålle Gunnarsson kastat sig över höstens produktion i Stockholm – Peter Pan.

Det har hållits tre auditions för att hitta 14 barn till föreställningen men trots det hittade inte Kålle Gunnarsson vad han sökte bland barnen från Stockholm. Så han fick kalla in förstärkning hemifrån. Rollen Mikael kommer spelas av Wilfred Andersson, 8 år, från Falkenberg. 
– Nu kommer lite skryt men den verksamhet vi har byggt upp i Falkenberg är rätt unik. Nästan 200 elever går teater- eller musikalkurser varje vecka. De medverkar i stora påkostade produktioner inom skolan och sedan är många med både på somrarna i Teatergläntan, på jularna på Lisebergsteatern och flera har varit med här uppe på Intiman. Så när vi har auditions märker vi att barnen från Falkenberg har väldigt mycket scenvana, säger regissör Kålle Gunnarsson. 
Wilfred Andersson spelade Skjutglade Gunnar i Pippiföreställningen i Falkenberg i somras. 
– Jag får skippa skolan och göra läxorna här i Stockholm i höst. Vi kommer bo på hotell och mamma och pappa kommer att turas om att bo med mig, säger Wilfred Andersson. 

Hans mamma är komikern och skådespelaren Annika Andersson.
– Wilfreds familj är ju inne i teater- och musikbranschen själv. De vet att det är en rolig erfarenhet, säger Kålle Gunnarsson. 
– Först tänkte jag inte söka. Men så frågade Kålle mig och då ändrade jag mig. Nu är jag bara jätteglad, säger Wilfred Andersson som precis har kommit upp till Stockholm och har börjat repa. 
Peter Pan spelas 16 september till 2 december. Peter Pan spelas av Mathias Jonsson som HN-läsaren känner igen från Kålle Gunnarssons version av farsen "Stulen kärlek".

MEST LÄST