Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Qulinez tillbaka - siktar mot Europa

En dag fick de ett oväntat meddelande från en stjärn-DJ. Det öppnade upp för världsturnéer och skivkontrakt. Nu släpper Varbergsduon Qulinez nytt material med siktet inställt på Europas scener.

2012 erövrade Qulinez dansgolv med låten Troll. Att två Varbergare skulle inta DJ-bås i Asien och Nordamerika bottnar i ett twitter-meddelande som blev en biljett ut i världen för Alexander Lager och Johannes Gustafsson. Mottagaren hette Steve Angello.
– Vi skickade första låten Troll till honom. Jag fick inget svar inom en månad. Sedan skrev han att han ville sajna oss. Vi var överlyckliga och sedan rullade allt på, säger Alexander Lager.
Smakstart
Johannes Gustafsson minns hur han tog emot beskedet att den dåvarande Swedish House Maffia-medlemmen ville krita på ett skivkontrakt med duon:
– Alexander kom hem till mig och plingade på dörren och sa att Steve Angello ville släppa en låt. Vi bara hoppade runt på parkettgolvet. Vi kunde inte fått en bättre start på det här projektet. Vi har allting att tacka honom för.
Två Nordamerikaturnéer senare valde Qulinez att gå sin egen väg med bolaget Armada.
– Vi kommer släppa mer musik än någonsin och köra stenhårt. Vi kan inte bara leva på gamla meriter, säger Johannes Gustafsson.
”Den blev somrig”
Att leva på gamla lagrar är inget som Qulinez tillåter sig göra. Först ut av fyra kommande singlar är Boys Don’t Cry som andas sommar.
– Vi fick vocals av Hessam som skrivit ihop med Per Eklund. De skickade till oss och vi fick feeling. Vi gillade sången, satte ihop en låt och slängde in en gura. Den blev somrig, konstaterar Alexander Lager.
Lusten att laborera med riktiga instrument är det som skiljer Qulinez anno 2012 och 2017.
– Jag tycker att vi har utvecklats jättemycket musikmässigt. Vi försöker göra mer mogen musik och blanda in mer riktiga instrument, säger Alexander Lager.
De nya singelsläppen är en del av satsningen på att nå ut i Europa, som hamnat lite i skymundan av det stora landet i väst.
– Nu tänkte vi försöka rikta in oss på Sverige och Europa, när man varit borta och turnerat i Asien och USA då är det lätt att glömma hemlandet lite, säger Johannes Gustafsson.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

MEST LÄST