Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kristoffer Eriksson från Stamnared har skrivit "Paris" åt The Chainsmokers. Bilder: TT och privat 
Kristoffer Eriksson från Stamnared har skrivit "Paris" åt The Chainsmokers. Bilder: TT och privat 

Så gick det för Kristoffer Eriksson på musikgalan

Musikförläggarnas pris har delats ut i Stockholm

Kristoffer Eriksson från Varberg var nominerad i kategorin "Årets genombrott" tillsammans med Fredrik Häggstam för låten "Paris" som de har skrivit åt The Chainsmokers. Prisutdelningen ägde rum på Berns i Stockholm på fredagen och Kristoffer Eriksson och hans kollega blev utan pris. I stället vann låtskrivarparet Sara "Shy Martin" Hjellström och Nirob "Shy Nodi" Islam "Årets genombrott".  

Jonnali "Noonie Bao" Parmenius blev den stora vinnaren när branschorganisationen Musikförläggarna lyfte fram årets låtskrivare och kompositörer. Också Frida Hyvönen prisades, för sina texter på svenska. Hon utsågs både till "årets kompositör" och "årets internationella framgång".
På branschorganisationen Musikförläggarnas gala på fredagen stack Noonie Bao ut, prisad bland annat för sina framgångar med låtar som "Stay" till Zedd featuring Alessia Cara, "Final song" till Mø och ”Alone” till Alan Walker. Sammanlagt har de låtarna strömmats över en miljard gånger på Spotify.
– Det känns som att det var häromdagen som jag fick stipendiet som nykomling och att jag, fortfarande i dag, bara precis har börjat. Jag känner mig otroligt glad och tacksam, säger Noonie Bao i ett pressmeddelande.

Låtskrivarparet Sara "Shy Martin" Hjellström och Nirob "Shy Nodi" Islam, fick två priser: för "årets genombrott" och "årets mest spelade låt", vilken var "The ocean" av Mike Perry.
Frida Hyvönen utsågs till årets textförfattare för sina texter som "lyser klarare än någonsin på hennes unisont rosade svenska album 'Kvinnor och barn'". Årets låt blev ”Sexual” med Neiked featuring Dyo, skriven av Victor Rådström och Elina Stridh.
Musikförläggarnas hederspris 2017 tilldelades tonsättaren Karin Rehnqvist.

Läs mer här:

 

Fakta: Musikförläggarnas pris

Musikförläggarnas Pris är ett musikpris som årligen delas ut till svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. Det instiftades 2003 av branschorganisationen Musikförläggarna och dess syfte är att uppmärksamma årets mest framstående svenska musikskapare samt att föra svenskt musikskapande framåt.
Priserna:
Årets kompositör: Jonnali "Noonie Bao" Parmenius
Årets textförfattare: Frida Hyvönen
Årets internationella framgång: Jonnali "Noonie Bao" Parmenius
Årets genombrott: Sara "Shy Martin" Hjellström och Nirob "Shy Nodi" Islam
Årets konstmusikpris – liten ensemble/kammarmusik: Benjamin Staern "Air – spiral – light"
Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera: Anders Hillborg "Violinkonsert nr 2"
Årets låt: "Sexual" av Neiked featuring Dyo, V. Rådström, E. Stridh och O Olatunju
Årets mest spelade låt (på Spotify): "The ocean", Mike Perry, av M Persson, S Hjellström, N Islam, D Vangelius och A Wiman.
Musikförläggarnas hederspris: Karin Rehnqvist
Musikförläggarnas stipendium 2017: Fanny Hultman och Madelene Eliasson

Elin Swedenmark/TT 

 

 

MEST LÄST