Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Lång väg till framgång för Kruxet

De må vara doldisar i Varberg. Men de senaste åren har musikkarriären tagit rejäl fart för syskonen Liza och David Arvidsson. I fredags släpptes deras minialbum Västkustkaos.

Syskonen Liza och David Arvidsson från Klastorp har spelat ihop sedan hösten 2011. Men musiken har varit en del av deras liv betydligt längre än så.
Det märks att det är två syskon som intervjuas. Ofta fullföljer de varandras meningar, utan att de tänker på det.
– Vi hade studio och replokal och pappa hade musikaffär hemma på gården. Så musiken har kommit naturligt. Men jag var mer hemma på flickrummet fram tills jag började på musikgymnasiet, säger Liza Arvidsson.

Det var efter pappans död 2010 som syskonen började närma sig varandra musikaliskt.
– Innan dess var nog åldersskillnaden för tydlig. Tre år är ganska mycket, när den ena är tio och den andra är sju. Det märktes i vad man gjorde och hur långt man hade kommit, säger David Arvidsson. 
Skyndat långsamt
Syskonen Arvidsson har skyndat långsamt. Drivkraften har aldrig varit att armbåga sig fram för att bli så kända som möjligt.
– Låtarna kommer ju i alla fall, de skrivs inte för att vi vill ha ett skivkontrakt eller stå på en viss scen. Man skriver för att man måste och så kommer de låtarna till användning. Att känna att musiken måste bli någon framgångsresa vore att sätta fälleben för sig själv, säger David Arvidsson.

För ett år sedan skickade syskonen Arvidsson ut en låt till ett gäng bolag och de fick ett flertal intresseförfrågningar. Till sist fastnade de för Albot&Albot, som bland annat arbetar med Veronica Maggio.
– Det är i Stockholm som det händer. Det finns ju ingen musikbransch i Varberg. Här säger folk ”ja, men ni spelar ju för att ni tycker att det är roligt. Ja, det är roligt, men det är roligt att kunna leva på det också, säger David Arvidsson.
I fredags släpptes minialbumet Västkustkaos.
– Vi behövde ett bra namn och så skulle vi binda ihop låtarna på något sätt. Kaos är det i allas liv någon gång och vi är på västkusten. Det är en kärlekshistoria på 23 minuter, säger David Arvidsson.

Albumet spelades in under en intensiv vecka på en fritidsgård i Göteborg. Låtarna mixades sedan på Baggpipe Studios, som tidigare var EMI/Abbey Road studio.
– Allt gick väldigt fort, säger Liza Arvidsson.
På fredag är det releasefest på hotellet Hobo i Stockholm.
– Veronica Maggio har boksläpp samtidigt, så det kommer att bli riktigt mycket branschfolk. Det ska bli väldigt roligt, säger David Arvidsson.

KRUXET
Består av syskonen David och Liza Arvidsson. David är 28 år och Liza är 25. 
Kallade sig till en början kort och gott för Arvidsson, men bytte namn till Kruxet för ett par år sedan.
Liza bor i Varberg, David är bosatt i Göteborg.

MEST LÄST