Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Augustikväll i funkens tecken

Det var stjärntätt på Stålboms i Falkenberg när Tingsek, Damn, Shirin och Kristin Amparo gästade scenen.

Solen kämpade, men lyckades inte riktigt bryta sig genom molnen under fredagskvällen på Stålboms. Men vad gör väl det, när kvällen startar med Magnus Tingsek? Han är "den artist som, utan konkurrens, varit här flest gånger".


Innan konserten ens hunnit dra igång står Albin Johansson och Lukas Axelsson från Falkenberg längst fram vid scen och inspekterar instrumenten.
– Vi är lite nördiga. Vi gillar hela konceptet, både Tingsek och Damn, säger de.


När Tingsek går på scen börjar han avslappnat stämma sin gitarr. Efter ett par låtar kommer basisten inspringande. Det visar sig att han har kört hela vägen från Malmö, direkt från en annan spelning. Det verkar dock inte påverka Tingsek som självsäkert gör sin grej.


Damn, tiomannabandet som tidigare kompat hiphop-artisten Timbuktu, intog därefter Stålboms scen tillsammans med Kristin Amparo och Shirin El-Hage. Somliga kanske känner igen Shirin från Melodifestivalen där hon i våras hyllades efter att ha tolkat fjolårets vinnarmelodi "If I were sorry". 


Svante Lodén sjunger och spelar i Damn. Han beskriver samarbetet med sångerskorna som levande och öppet där "alla är med på varandras grejer". Han berättar också att turnéstoppet är unik eftersom Tingsek uppträder under samma kväll.
– Här får man ha det gött. Det här är den tredje gången vi är på Stålboms. Det är den optimala storleken på ett gig-ställe, säger Svante Lodén. 


Kristy McMillan från Melbourne är en av dem som besöker Stålboms. Hon är här tillsammans med Martin Bergquist och Christoffer Johansson från Varberg. Det är nionde gången som Martin Bergquist ser Tingsek. Han tycker om artistens lekfullhet.
– Det finns en musikalisk lycka i det han gör. Det finns inga gränser, Tingsek gör det han känner för, säger Martin Bergquist.


När HN pratar med besökarna verkar majoriteten ha kommit till Stålboms just för Tingseks skull. 
– Han är bäst! Vi ser honom så fort vi får chansen, säger Ebba och Eva Andrén från Fjärås.
– Vi har sett Tingsek på Stålboms innan, och varit lite besvikna att han inte varit här det senaste, säger Lina Eckerström från Varberg.


Som alltid är det intimt när det vankas konsert på Stålboms – och annat kan det inte bli med en blandad publik av hängivna fans.

MEST LÄST