Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

90-talsflörtar när Hampus Carlsson besöker Majas

Förra sommaren gästade han ett återförenat Matilda Mus på Majas. Nu återvänder den punkpoppiga 90-talskidden Hampus Carlsson till Varberg för en egen kväll.

När VP slår en signal till Hampus Carlsson extraknäcker han som vaktmästare. Men det är bara tillfälligt i väntan på bandpremiären i norska Bergen.
– På somrarna brukar jag jobba någon vecka extra och vara lite vaktmästare, måla och så. Det är perfekt. Det är skönt att ha lite extrapengar för att klara sig igenom artistlivet, säger Hampus Carlsson.
 

Roadtrips och studiohäng
Och i sommar ska artistlivet levas fullt ut från Luleå i norr till Malmö söder – via västkusten och Varberg – under 17 turnéstopp. Däremellan ska Halmstadartistens dröm infrias i studion.
– Jag har aldrig drömt om att bara släppa massa singlar, men det har blivit så med tanke på hur musikbranschen ser ut. Att släppa ett helt album har jag drömt om sedan jag var 14 år. Det blir mycket nya låtar och även lite gammalt för att få ett kapitelavslut.
 

Miljonsommarplågan
2013 släpptes låten ”Sommarplågor” som i dag har över två miljoner lyssningar.
– Det känns bisarrt att den har nått ut och att den fortfarande peakar mer hela tiden utan någon större reklam eller satsade pengar. Den lever sitt eget liv på streamingsidorna och hittar nytt folk, det är jättehäftigt.
 

2017 har sommarfiltret kastat sitt lyser på synthflörtiga singeln 90-talskidz.
Vad handlar den om?

– Njuta av livet och ta vara på att inte behöva växa upp men också om att växa upp. Ta vara på det härliga som finns så länge det finns. Handlingen är placerad under någon sorts blöt kväll.
 

Om du fick obegränsat med pengar till scenshowen i Varberg den 27 juni, hur hade den sett ut?
– Konfettikanoner. Jag älskar konfetti, verkligen älskar. Det är ju konfettipop så det passar liksom. Jag hade gärna varit inuti en boll och sprungit runt i publiken samtidigt som jag sjöng. Själva bollen hade kunnat vara som en tv-skärm som visualiserar olika filmer och mina musikvideos, skifta färg och ha sjuka strobe lights i regnbågens färger. En sån scenboll hade jag haft.
 

Vilken film liknar mest en spelning med dig?
– Den fantastiska räven! Färgglad, rafflande, kärleksfull och fylld med oväntade vändningar.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten. 

90-talsfenomen, antingen eller
Spice Girls vs. Backstreet Boys
Kassettbandet vs. Cd-skivan
Buffaloskor vs. Magtröja
Skilda världar vs. Tre kronor
Pog vs. Hockeybilder

MEST LÄST