Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bruno Mathsson-pristagare. Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlboms utställning går efter Falkenberg vidare till Form- och designcenter i Malmö och eventuellt till Möbelmässan i Stockholm.
Bruno Mathsson-pristagare. Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlboms utställning går efter Falkenberg vidare till Form- och designcenter i Malmö och eventuellt till Möbelmässan i Stockholm.

"Två spännande designer och arkitekter"

Pristagare ställer ut på RIAN designmuseum i Falkenberg som är andra stoppet på en utställningsturné.

Tidigare i år tilldelades Gabriella Gustafson och kollegan Mattias Ståhlbom Bruno Mathsson-priset för sitt arbete med rumsliga gestaltningar och produkter på arkitektkontoret TAF i Stockholm. I och med priset fick de förslag på att ha utställning på några platser i Sverige, varav en är Falkenberg.
– Det är två spännande designer och arkitekter och jag tror att publiken kommer att känna igen formerna på deras produkter, säger Deborah Thompson, Museichef.

De visar både sådant de gjort för några år sedan och sådant som är helt nytt, som två nya möbler en soffa och en fåtölj som de ritat för möbelfabriken Gärnäs som till stor del producerar för offentliga miljöer.
Formen för utställningen står Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom för själva.
– Det brukar vara en svår balans mellan produkten och bakgrunden, men vi har hittat något som funkar. Vi har gjort artificiella wellpappstenar med podieyta där objekten står placerade, säger Gabriella Gustafson.

Utställningen är en bra kontrast till museets andra ”Den Nya Kartan: Halland” där produkter visas som skapats i samarbete mellan en designer och företag.
– Men i denna går det att känna igen Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlboms formspråk i produkter för flera olika tillverkare, säger Deborah Thompson, Museichef.
Bruno Mathsson-priset är ett av nordens största formgivningspriser och har delats ut varje år sedan 1984. Varje år delar fonden ut ett pris på 250 000 kronor.
Utställningen pågår mellan 16 september till 26 november.

MEST LÄST