Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/20
ANNONS ▼

Gråter en torsdagsförmiddag

Här är de mest gripande, svängande och prunkande helgtipsen

För trådgårdsnörden: Pionfest 
Det kan hända den bästa! Ibland snöar man helt in på saker. Och eftersom jag för första gången i livet har en egen trädgård är jag som förtrollad av rabatter, jordtyper och blommor. 18-21 maj är det pionfestival i Cecilias Trädgård i Tvååker. Det är öppet 12-15 och just nu har jag svårt att hitta ett mer kittlande helgnöje! 

För den ännu mer naturintresserade: Kusthedspromenad
Åker man till Tvååker kring lunch hinner man till Årnäsuddens naturreservats parkeringsplats till klockan 14.00. Då startar naturreservatets förvaltare Carina Lundqvist och djurhållare Bengt Svensson en vandring över kustheden och berättar om skötseln av reservatet. De uppmanar besökare att välja tåliga skor och ta med fika. (Och om man inte roas av varken pioner eller hur naturreservat sköts kan man fortsätta läsa.) 

Sommarutställning: Knutte Wester kommer till Varberg
Varbergs Konsthall har valt konstnären Knutte Wester till sommarens utställning. Lördag 14.00 är det vernissage. Läs reportaget om konstnären i morgondagens tidning och gå och se utställningen. Den är gripande. (Ett paket näsdukar kan vara bra att packa ner. Själv började jag fulgråta när jag fick förhandstitta på utställningen på torsdagen). 

Kända från tv: Kusinerna Axborn släpper musik 
På fredagen släpps den första singeln från falkenbergarna Gustav Axborn (syns nu i TV3:s Sveriges Modigaste) och kusinen Wiktor Axborn (som nyligen har setts i TV3:s Paradise Hotel). Låten heter "Tankeslag" och finns på Spotify. 

Americanakavalkad: Fem band på en kväll
Granstigen Promotions, konsertarrangörerna som fick HN:s kulturpris 2016, levererar americana-spelningar i Tryckhallen i Falkenberg på löpande band. På lördag kväll kommer The Mulligan Brothers från Mobile, Alabama. Missar ni dem i helgen kommer de även spela i Halmstad 24 maj. På lördag kväll kommer också Miles Nielsen & The Rusted Hearts till Tryckhallen. (En recension och bilder från kvällen kommer på www.hn.se på söndag och i måndagens tidning.)
Samma kväll är det americana-festival på Bruket i Varberg. Dit kommer Tom Kimmel, Eva Hillered och Annika Fehling plus den lokale visartisten Calle Karlsson. 

 

 

"Handväskans dag": Två kända kvinnor kommer till Varberg 
På söndag, på den nyinstiftade "Handväskans dag" kommer Lasse Didings staty föreställande kvinnan med handväskan till Varberg. 13.30 i Pilhagen överlämnas statyn till museichef Curry Heimann på Hallands Kulturhistoriska Museum. Landshövdning Lena Sommestad och kommunalråd Jana Nilsson kommer också finnas på plats. Först ska statyn stå i Villa Wärings trädgård. Senare kommer den synas både på Varbergs fästning och runt om i landet. Under dagen kommer Tess Asplund ta emot "Årets handväska" och ett stipendium på 25 000 kronor. Bilden på Tess Asplund spreds över hela världen i maj 2016 när hon ställde sig framför runt 300 nazister, och knöt näven i luften, under en demonstration i Borlänge. 

Rockfredag: Backstage på större yta
Ungefär en gång i månaden slår Backstage på den lite större trumman och tar hela Oscars i anspråk. På fredag händer detta och Black Anemone och John Bull Gang spelar. Black Anemone beskrivs som ett folkrock/punkband och John Bull Gang är ett punkinfluerat rockabillyband från Småland. 

MEST LÄST