Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Solglasögonen till Kopps 2 borta

Torkel Petersson är i Varberg och rekar för uppföljningen till filmen Kopps. Ja, det blir en Kopps 2. Men det är inte Torkel Peterssons första prioritet idag. Hans retrobrillor från 1978 har försvunnit på strandpromenaden.

– De är jätteviktiga. Alla som har sett Koppsfilmen vet vilken stor roll solglasögonen spelar. Det här skulle vara en ny variant. Ett par solglasögon fast på samma tema, säger Torkel Petersson allvarligt och avslöjar samtidigt att arbetet på uppföljaren är i full gång. 

Han syftar på sin gamla rollfigur Benny "the cop". Lokalpolisen som låtsas vara en supersnut som drömmer om hur han skjuter ner tre rånare med pistolen instoppad i gylfen. Allt med solglasögonen på.

Torkel Peterson tappade de nya och viktiga solglasögonen någonstans på strandpromenaden på väg från Apelviken natten mot söndagen efter en privat fest.   

– Det finns kanske en kriminalhistoria i bakgrunden, ett konkurrerande filmbolag som vill förstöra och tagit dem, säger Torkel med ett skratt. 

Kultfilmen Kopps hade premiär 2003 i regi av Josef Fares med bland andra Fares Fares, Torkel Petersson och Göran Ragnerstam i huvudrollerna samt Sissela Kyle och Eva Röse . Handlingen kretsar kring en liten lokal polisstation där poliserna inte har något att göra. En dag meddelar polisledningen att stationen ska läggas ner på grund av den låga brottsligheten i staden. Något som poliserna bestämmer sig för att ändra på. Nu blir det alltså en uppföljare – med polisstationen i Varberg som förebild. 

– Det är en bra plats att göra research på. Förra gången var det Tanumshede, säger Torkel.
Han har till och med en egen kontaktperson hos Varbergspolisen. 

Torkel Petersson arbetar med manuset och det är osäkert när man ska börja filma men eventuellt redan nästa år. 

Kopps spelades in i Dalsland och sågs av över 700 000 tusen biobesökare. Filmen lär ha dragit in mer än 58 miljoner kronor och är en av de största succéerna någonsin i svensk filmhistoria.  

Torkel Petersson och hans fru Lotta Forsberg har vandrat Strandpromenaden fram och tillbaka flera gånger för hitta glasögonen. De hoppas nu att Varbergsborna ska hålla ögonen öppna efter brillorna. 

– Om någon hittar dem får de gärna kontakta Hallands Nyheters redaktion så de kan kontakta mig, säger Torkel och hoppas på ett lyckligt slut på detta mysterium.

MEST LÄST