Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Polisbrillorna är åter i "Bennys" händer

Turen var framme och nu kan skådespelaren Torkel Petersson andas ut. De mycket viktiga solglasögonen till uppföljaren av filmen Kopps är återfunna och upphittaren Bert Inge Tengvall hoppas på en huvudroll i nästa film.

På måndagen kunde HN rapportera att Torkel Petersson tappat sina solglasögon någonstans kring strandpromenaden. Det var inte heller vilka solglasögon som helst, utan ett par retrobrillor från 1978 som behövs i den planerade uppföljaren till filmen Kopps. 
Nu har historien fått ett lyckligt slut. Bert Inge Tengvall var ute och gick sin vanliga morgonrunda när han såg något som blänkte till i gruset på det gamla järnvägsspåret invid strandpromenaden.
– Jag var nära att trampa på dem. Sen kollade jag runt, men såg ingen i närheten, så då tänkte jag att jag tar med dem så ingen annan trampar på dem, säger han.

LÄS MER: Solglasögonen till Kopps 2 borta

Glasögonen var dock för stora för Bert Inge och efter att ha kollat av med bekanta som är insatta i märken fick han uppfattningen att glasögonen nog inte var så mycket värda. Sedan har de blivit liggandes hemma medan han varit på en resa och besökt konsthallen i Lund.
– Jag tänkte inte mer på det förrän jag läste artikeln i tidningen. Men det var ett roligt sammanträffande, jag vet ju vem han är, säger han.
Torkel Petersson var i Varberg för att reka inför uppföljaren till Kopps som han håller på att skriva manuset till. När HN kontaktar honom om att glasögonen är återfunna blir han jätteglad.
Bert Inge, som till vardags är pensionär och målare hoppas nu på en ledande roll i nästa film – helst som skurk. Men det vågar inte skådespelaren försäkra honom om.
– Jag kan inte lova en huvudroll men kanske en biroll, hälsar han.

MEST LÄST