Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Filmare Fredrik Wenzel från Falkenberg tillsammans med regissören Ruben Östlund under produktionen av "The Square" som har smygpremiär på Way Out West i sommar. Foto: Tobias Henriksson
Filmare Fredrik Wenzel från Falkenberg tillsammans med regissören Ruben Östlund under produktionen av "The Square" som har smygpremiär på Way Out West i sommar. Foto: Tobias Henriksson

Då kan du se Wenzels film

"The Square" har smygpremiär i sommar

"The Square", Ruben Östlunds film som falkenbergaren Fredrik Wenzel har filmat, vann Cannes-festivalens finaste filmpris tidigare i sommar. Sverigepremiären ska vara 25 augusti men redan 11 och 12 augusti kan filmentusiaster se filmen när den visas under festivalen Way Out West i Göteborg. 
– Det här är en makalös film som passar vår engagerade publik, säger Svante Tidholm, projektledare för filmsektionen på Way Out West i ett pressmeddelande. 

Filmprogrammet är en del av Way Out West sedan 2011. Varje år väljs 35-40 filmer ut och visas på biografer runt om i Göteborg, liksom på festivalområdet i Slottsskogen. 
– När "Turist" hade sin första Sverigevisning på Way Out West 2014 ringlade kön runt hela kvarteret. Det kändes så roligt, precis sådär ska det vara när man visar film på bio. Den här gången hoppas vi såklart på ännu längre köer, vi kan ju inte ha ett bättre utgångsläge, säger Ruben Östlund i en intervju till TT. 
Även konstverket ”Rutan”, av Ruben Östlund och Kalle Boman, kommer uppföras på festivalområdet i Slottskogen. Konstverket beskrivs som ett socialt experiment och konstnärerna beskriver verket så här: "Till Rutan kan vi gå om vi behöver hjälp, när någon står i den är det vårt ansvar att söka kontakt och försöka hjälpa till. I Rutan kan vi lämna ifrån oss våra ägodelar, i den får vi inte stjäla", enligt pressmeddelandet. 

Filmprogrammet för Way Out West 2017 är delvis offentliggjort. Det blir världspremiär av "Para knas", Sverigepremiärer av filmen "Django", som öppnade Berlin filmfestival, och av kritikerhyllade dokumentärerna "Pornocracy" och "City of ghosts". Ett femtontal titlar kommer släppas i slutet av juli, däribland ett flertal premiärer, skriver festivalen. 

MEST LÄST