Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Efter succén i ”Talang” – Ibrahim får stanna i Sverige

17-åriga Ibrahim Nasrulleyev från Azerbajdzjan gjorde succé i "Talang" med hans egen tolkning av den klassiska låten "Stad i ljus". Nu får han och familjen stanna i Sverige: "Jag vill tacka alla som har hjälpt oss", säger han i Nyhetsmorgon i TV4.

I lördags var det en person som som fick extra mycket uppmärksamhet i "Talang" i TV4. Nämligen Ibrahim Nasrulleyev, 17, från Boden.

Han sjöng en cover av Tommy Körbergs "Stad i ljus" som ledde till en publik och jury i tårar. I programmet önskade Ibrahim Nasrullueyev, som varit i Sverige i ett år, att han skulle få stanna här tillsammans med mamma och hans lillasyster.

– Det skulle betyda jättemycket att få stanna här. Det är liv eller död för oss, säger han i programmet.

"Texten i låten berättade om mitt liv"

Till GP berättar Ibrahim Nasrulleyev att han sjungit sedan tre års ålder och att han vill jobba med musik. Anledningen till att Ibrahim valde låten "Stad i ljus" var att texten passade.

– När jag kom till Sverige började jag söka på klassisk svensk musik på internet. Det första jag hittade var Tommy Körberg och jag tyckte han var jättebra. Jag tyckte om melodin i Stad i ljus. När jag började jag förstå svenska bättre förstod jag att texten i låten berättade om mitt liv. Så det kändes väldigt passande för mig att sjunga den.

"Jag tror på mig själv"

Alla jurymedlemmar röstade för att Ibrahim skulle gå vidare.

–  Jag är jätteglad att juryn reagerade som de gjorde, speciellt att Kakan gav mig sin Golden Buzzer. Jag tror på mig själv och jag hoppas att jag vinner men det är ju semifinal först, så vi får se hur det går där till att börja med. 

Har fått uppehållstillstånd

Inte nog med att han gick vidare i "Talang". Nu har drömmen om att få stanna i Sverige gått i uppfyllelse vilket uppmärksammades i "Nyhetsmorgon". Ibrahim och familjen har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

– Jag vill tacka alla som har hjälpt oss, säger Ibrahim Nasrulleyev i programmet.

– Det känns jättebra! Jag och min familj blev väldigt glada när vi fick beskedet, säger han till GP.

Och efter denna framgång vill han fortsätta att sjunga och göra framsteg med musiken.

– Jag vill fortsätta sjunga i framtiden och jobba med musik. Det gör mig lycklig. Jag önskar att jag får fortsätta sjunga och jag drömmer om att utvecklas mer och göra karriär inom musiken. Det är vad jag önskar allra mest just nu. 

 

MEST LÄST