Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Var ett lån. Jonas Lindberg lånades in från Gais. Nu blir det ingen fortsättning i den klubben. Återsåtr att se om han kommer tillbaka till Varbergs Bois.

”Myggan” ratas av Thomas Askebrand

När Thomas Askebrand handplockat in FFF:aren Marcus Översjö finns det ingen plats för Jonas Lindberg i Gais. Men fortsätter Varbergs Bois låna honom?

– Vi för en dialog med ”Myggan”, säger Bois sportchef Fredrik Mohlin.

Samtidigt närmar sig Gabriel Altemark Vanneryr ett beslut.

Jonas Lindberg har gjort succé i Bois då han under säsongen lånats in från Gais. Men det blir ingen fortsättning hos det forna allsvenska laget som nu degraderats till Superettan.

– Jag pratade med Gais för en vecka sen. Vi kommer diskutera en fortsättning med honom, men han kommer inte spela i Gais-tröja nästa år. Det är klart, säger Mohlin.

En som har allsvenska ambitioner är Gabriel Altemark Vanneryr. Bois-forwarden, som efter 27 matcher hamnade på tolv mål och åtta målgivande passningar, har tidigare kopplats ihop med Östers IF, men väljer själv att inte avslöja vilka eller hur många klubbar som kommit med anbud.

– Det finns olika alternativ som är aktuella förutom Varberg. När man träffat alla får man sätta sig ner och bestämma sig för vad som känns bäst.

Enligt vad HN erfar ville Bois ha svar redan i går alternativt i dag.

– Vem har sagt det? Det kan jag dementera. Det finns absolut ingen tidsfrist, säger ”Gabbe” och fortsätter:

– Inom två veckor då räknar jag med att ha något klart. Jag vill inte dra ut på det för länge.

Altemark Vanneryr säger också:

– Att byta till ett annat lag i Superettan, då känns det svårt, där ser jag inget annat alternativ än Varberg. Men min målsättning har alltid varit att spela i Allsvenskan och jag vill göra det inom det här året. Nu är kroppen i ordning och då vill jag satsa 100 procent.

Gabriel avslöjar att han också fått ett erbjudande - från en klubb utomlands.

– Men ska man flytta utomlands får det vara riktigt bra så det har jag faktiskt tackat nej till.

Fredrik Mohlin har inte gett upp hoppet om Gabriel i Bois-tröjan nummer 8 säsongen 2013.

– Det går inte sticka under stol med att ”Gabbe” är en bra kille, både på och vid sidan av planen och att vi vill behålla honom, men han har ambition att kliva högre upp så vi får se vad som händer.

I lördags provtränade en hel drös spelare med Bois i träningsmatchen mot Tvååker.

– Inget nytt där. Det var i lördags men jag har inte hunnit stämma av med Halda (Kabil) och Jörgen (Gustavsson) än, säger Mohlin.

Hallands Nyheter har sökt Jonas Lindberg för en kommentar.