Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/14

Mycket folk på galapremiär

Festklädda och förväntansfulla falkenbergare strömmade till Falkhallen och röda mattan för att se galapremiären av filmen Svart kung.

Filmpubliken bestod av en härlig blandning av människor, från riksdagspolitiker till riktigt unga. 1 600 personer fanns på plats för att uppleva galapremiären av Svart kung, där flera skådespelare och andra som arbetat med filmen kommer från Falkenberg.

– Det är en stor dag för oss alla, att få se det vi har arbetat med under lång tid, säger regissören och projektledaren Ronnie Brolin.

Efter ett visst teknikstrul kom filmen i gång och rev ner applåder vid eftertexterna. Ronnie Brolin är imponerad av det unga engagemanget som är nyckeln till hela projektet. Efteråt minglade han och fick ständigt skaka hand.

– Jag tar in alla intryck men först om några dagar kommer jag att ha bearbetat allt detta. Det är så många som är positiva, det är roligt att få beröm.

Johanna Chelala spelar Sally, en kompis till huvudkaraktären Linn i filmen:

– Det har varit jättekul. Framför allt har jag lärt känna nya människor. Det är en dröm som gått i uppfyllelse.

Hon hoppas att filmen ska hjälpa unga att inse att om man hamnar i dåligt sällskap kan man dra sig ur och skaffa hjälp.

En av dem som jobbat bakom filmen är Robin Gustafsson, 17 år. Hon har varit med sedan manusstarten och varit c-foto och b-foto, vilket är prestigefyllda uppdrag inom filmvärlden.
– Jag såg chansen att få prova på det yrke jag vill. Det är en häftig känsla att se en färdig långfilm som jag själv varit med i.

Förutom filmvisning bjöd premiären på flera intervjuer, bakom kameran-klipp och blundersnuttar.

– Filmen var väldigt bra och genomtänkt. Det är bra att det finns en ljuspunkt, att det finns hopp även när man ligger ner och kämpar, säger Hanna Nilsson som minglade runt efter filmvisningen.

Svart kung bygger på berättelser från ungdomar i Falkenbergs kommun och spelades in förra våren och sommaren.