Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Per-Olof Fahlborg 012.jpg
Lagom humor. Per-Olof Fahlborg hoppas att hemmapubliken i Falkenberg ska ta till sig hans humorshow som är cirka 40 minuter lång.

”Min humor är lite mesig”

Han kallar sig ståuppkomikens Stig-Helmer Olsson. Lagom rolig, lagom mesig och med dubbelnamn. På lördag har Per-Olof Fahlborg premiär på sin humorshow ”Ole dole doff” i samband med Kulturfestivalen i Falkenberg.

– Jag har alltid skrivit och började uppträda genom att vara med i poetry slam. Eftersom jag inte kan sjunga fick jag använda mina texter på annat sätt, förklarar Per-Olof.

Debuten som ståuppkomiker skedde på Harry’s i Falkenberg i oktober 2004 när komikern Jan Bylund höll i en tävling. Det gick så bra att Per-Olof beslöt att försöka fortsätta med ståuppen. Bland annat har han varit ute mycket som uppvärmare åt Thomas Petersson.

Framför allt har det varit på klubbar i storstäderna där Per-Olof medverkat som en av flera komiker. Men han har märkt att det kan vara stor skillnad på mottagandet i olika städer.

– Jag kallar själv min humor för lite mesig och den funkar inte riktigt i Stockholm. Malmö trivs jag bäst i och det är den staden jag varit i mest och uppträtt.

Falkenbergarna har kunnat se honom några gånger på Harry’s och en gång på Stålboms. Men Per-Olof har tröttnat lite på att åka runt till klubbar som en av flera ståuppare och bara få en kortare stund att uppträda. På lördag presenterar han sin första helt egna föreställning som har premiär på Storan.

– Jag vill hellre kalla det humorshow än stand up comedy. Improvisation är min svaga sida så jag föredrar en sittande och någorlunda städad publik så att jag mest kan gå efter manus.

”Ole dole doff” heter föreställningen och det är helt enkelt ett hopplock av det bästa material han gjort. Att välja är en genomgående röd tråd, men då handlar det inte om val till kommun, landsting eller riksdag.

– Nej, det finns absolut ingen politik i det jag gör. Däremot lite under bältet-humor, säger han.

– Man är ju uppvuxen med Stefan & Krister. Annars är det mycket vardagliga saker där jag utgår från mig själv och olika val man hela tiden måste göra.

Nu önskar han förstås att det ska komma mycket folk till Storan.

– Det är ju gratis inträde i och med att det ingår i Kulturfestivalen. Sedan hoppas jag att få åka ut och uppträda på campingar i sommar. Jag tror att min show passar där och har redan fått ett napp i Skåne.

Lite mer om Per-Olof finns att läsa på vad han själv kallar sin ”puckofärgade” hemsida. Där finns även några länkar med Youtube-klipp: www.fahlborg.se.

Ålder: 40 år.

Yrke: Laboratorieassistent på Arla.

Bor: Villa i Falkenberg.

Familj: Fru och tre barn.

Favoritkomiker: Thomas Petersson och Lasse Karlsson.

Aktuell: Har premiär på sin humorshow ”Ole dole doff” 28/5 på Storan i Falkenberg. Han är en av de medverkande på Kulturfestivalen.

MEST LÄST