Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Ljungberg kan öppna i Rådhuset 2016

  Varbergs Fastighets AB bekräftar HN:s uppgifter om att det är Fredrik Ljungberg som är på väg in i Rådhuset. Om allt går som det ska öppnar sportbaren Freddies i april 2016.

  Senast i onsdags pågick det diskussioner telefonledes mellan kommunens fastighetsbolag och företrädare från Freddies om fastigheten vid torget.

  – Vi är överens vad det gäller målsättning, vår syn, Freddies koncept och vad som skulle vara bara för Varberg för att få en mer levande stadskärna, berättar Cuneyt Alkan, affärsutvecklare på Varbergs Fastighets AB.

  Läs också: Ljungberg planerar sportbar i Varberg

  I diskussionerna med Freddies finns en idé om tre olika verksamheter i samma byggnad under en hyresgäst. Det handlar om en sportbar, restaurang och café. Målet är att Freddies ska bedriva all den verksamheten.

  – Jag hoppas att ett skrivet kontrakt är på plats inom en snar framtid. Vi tror på konceptet, att det kan bli ett positivt inslag, det känns som vi är på samma bana som Freddies, säger Cuneyt Alkan.

  Planen som fastighetsbolaget arbetar efter är att detaljplanen ska vinna laga kraft i april 2015, preliminär byggstart beräknas till september samma år. Freddies skulle då kunna slå upp portarna i april 2016.

  Rådhuset uppfördes år 1865 och har ett stort kulturhistoriskt värde. Ombyggnation sker i samförstånd med Kulturmiljö Halland.

  – Det gäller att gå varsamt fram och det blir en balansgång mellan det nya och det gamla, säger Cuneyt Alkan.

  I dagsläget är det oklart vilka kostnader det för med sig att göra om fastigheten för restaurangändamål.