Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/105

Bonuspappan & Plusmamman – möter astrologen i bonusfamiljen

Helena-Magdalena avslöjar hur sambon beskrev henne: "Pappa har träffat en häxa".

Bonusmamman Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt är både sociolog och astrolog. När hon blev ihop med sin sambo Jörgen skojade han med sina barn och sa: "Pappa har träffat en häxa".


Helena-Magdalena har vuxit upp i en bonusfamilj, där hon fick en bonusbror och senare en halvsyster. Hon berättar även om kampen för att hennes äldsta dotters skulle kunna ta sig ur sitt fleråriga missbruk.

Efter veckans artikel i FN:s barnkonvention diskuterar vi hur kärleken till ens partner och till barn respektive bonusbarn skiljer sig i en kärnfamilj och en bonusfamilj, och vilka konsekvenser det kan få. Sedan spårar vi ur en aning och hamnar helt oväntat i norra Albanien och bland nomader i Kirgizistan.

Nästa veckans gäst är en välkänd musikalisk ståuppare som just nu är aktuell i en familjemusikal som ska flyttas från Malmö till Göteborg.

Hör gärna av er till oss via Facebook, Instagram eller per mejl: [email protected]

Här hittar du tidigare avsnitt av podden

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria Åkesson och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017. Musiken är skriven av Karin & Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever”, från 2001).

Läs mer: Kändisar gästar halländsk familjepodd

Läs mer (inloggning krävs): Maria & Martin lever i en bonusfamilj