Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Linnea Henriksson till Halland i höst

  Efter sin succésommar med albumet "Till mina älskade och älskare" kommer Linnea Henriksson till barndomsstaden Halmstad 10 november för att uppträda på Nolltrefem.

  Hur känns det att komma till Halmstad och ungdomshuset Nolltrefem igen?

  – Jättefint, jag jobbade faktiskt på Nolltrefem när huset var nyöppnat. Jag har till och med nyckeln kvar, som jag borde lämna tillbaka. Det ska bli helt fantastiskt att få träffa alla igen!

  När var det som mest hektiskt för dig, under "Idol"-perioden eller nu efter albumsläppet?

  – Det är hektiskt på olika sätt. Under "Idol" var det konstant, extremintensivt men samtidigt en kontrollerad period. Det hektiska nu är att jag verkligen styr vägen själv, men det här vill jag ju göra.

  Du har spelats en massa i P 3 och i kommersiell radio. Varför gillar folk din musik?

  – Den når ut, tror jag. Bara det att den är på svenska tror jag gör mycket. Det blir mer direkt och man förstår musiken på ett annat sätt. Jag sjöng på engelska tidigare och var livrädd för att sjunga på svenska, men efter "Idol" ville jag våga vara mer personlig – och det kändes helt naturligt.

  Något stort på gång nästa år?

  –Nu väntar 15 spelningar under en intensiv period, sedan någon gång nästa år ska jag låsa in mig i mina föräldrars sommarstuga utanför Ugglarp, där jag bara skriver. Jag ska kolla vad det finns för musik inom mig. Men just nu vill jag fortsatta att spela medan jag fortfarande har energin kvar. Det går inte att sitta stilla!

  Tror du att du låser in dig redan i vinter?

  – Haha, nja, det blir nog riktigt kallt och ruggigt om jag ska sitta där. Då skulle nog skivan nog bli riktigt dyster.

  Hur kommer det sig att du flyttade till Malmö? Är du lyckligare nu?

  – Haha ja, jag blev nog det. Efter gymnasiet gick jag på folkhögskola i Växjö och började på en skola i Skurup. Den låg isolerad ute på en åker och vi spelade musik hela tiden, otroligt nördigt. Malmö blev ett ställe där det fanns asfalt och andra människor. Jag fick en så bra bild av staden och tänkte "ah, nu testar jag det här".

  Jag såg dig spela i Malmö i somras, du verkade otroligt glad. Var hämtar du all energi från?

  – I hela mitt liv har jag längtat till den här dagen när jag får spela in egen musik. Nu har jag äntligen fått den här chansen. Det är det här jag vill göra mer än någonting annat. Jag får också en sådan adrenalinkick av att stå på scenen. Efter ett uppträdande är jag helt borta, det är då man borde utmana mig i frågesport. Hjärnan funkar inte längre.